Írta: Administrator 2011. január 02. vasárnap, 19:48
Jó hangulatra vágyó vendégek
Kedves és gyors felszolgálók
Ügyes szakácsok és konyhai dolgozók
Mosolygós precíz pultosok
Szilágyi zenekar
Operett művészek
Pinczés Károly és családja
Elkészítés:
A Kemencés Csárdában minden év december 31. napján elkészítik
Elkészítés után:
A Kemencésben a jól összeszokott csapat készült a szilveszter éjszakára, melyre a foglalások a nehezebb anyagi körülmények ellenére bár csak kis mértékben de meghaladták a tavalyi foglalások számát. A csárda személyzete rutinosan feldíszítette a különtermet a szakácsok próbafőzések során igyekeztek tökéletesíteni az ünnepi menüt a zenekar új számokkal bővítette a repertoárját.
A vendégek szépen sorban érkeztek a vacsorára mely előtt az üdvözlőkoktélokat örömmel fogadták. A konyha pontosan elkészült a vacsorával, az ízlésesen tálalt hideg előétel után ínycsiklandozó illatú levesek kerültek az ünneplők asztalára. A leves után már sokan táncra perdültek a zenekar látva a vendégek változó korú összetételét többféle zenei stílusú számmal igyekezett fokozni a hangulatot. A bőséges főételekhez melyek szinte egyenlő arányban nyerték el a vendégek szavazatát /A és B menü / friss saláta is járt. A desszert igazi hagyományos családi recept alapján készült melyet tokaji boros körtével tettek igazi különlegességé.
A vendégek úgy érezhették van mit lemozogniuk mert a tánctér megtelt az asztaloknál szinte csak a táncban elfáradt szilveszterezők ültek de ők is csak néhány percet mert hamar jött a kedvükre levő újabb zeneszám. Este 2300 órától Operett slágerekkel fellépő művészeké volt a főszerep, a legismertebb és legszebb melódiákat a közönség együtt dúdolta a művészekkel akik megérdemelten kapták a „vastapsot” . Az Új Évet a Csárda tulajdonosa Pinczés Károly köszöntötte mely után durrantak a pezsgők és koccantak a poharak.
A tombola sorsoláson egy szerencsés pár visszanyerte a program árát / a nyertes hölgy elmondta már 3. alkalommal szilveszterezik a Kemencésben/ de többen értékes ajándékokkal kezdhették a 2011-es évet. A vendégek a Kemencés hagyományaihoz híven hajnalban kapták a malacsültet forgatott burgonyával és pezsgős párolt káposztával . A felszolgálók gyors közvélemény kutatása és az üres tányérok láttán a séfek a felszolgálók és a vezetőség elégedetten bontották pezsgőiket aztán koccintva kívántak Sikeres Boldog Új Évet!