Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Idegenforgalom

Utazás 2012

DSC_0179Kevesebb területen, kevesebb kiállító, de aránylag nagy érdeklődés. Ez jellemző az első szakmai nap, első pár órájára a budapesti vásárváros területén. Az Utazás 2012 négy napon keresztül várja az érdeklődőket, díszvendég Lengyelország és Debrecen. A szakmai rendezvényen külön olimpiai standot rendeztek be!

 

Gábli idején kezdődött a Libalakoma a Szent István-parkban

libanap_12011. november 11-én 11-kor, gábli idején kezdődött az I. Márton Napi Libalakoma. Itt rögtön álljunk is meg egy pillanatra! Tudjuk milyen állat a liba, fülünkben a gágogása, no de a gábli? Megelőzni a galibát, segítségül hívom Gyulát! Legjelesebb gasztronómiai szakértőnket, Krúdy Gyulát! Íme a magyarázat!
 
 

50 éve a vendéglátásban

064Ha kenyérlángos, akkor Kemencés csárda! Tudja ezt mindenki! Mint ahogy azt is, hogy a Kemencésben minden alkalommal úri kiszolgálás jár a vendégnek. A finom ételek és a kiváló italok mellé mindenki megkapja azt a plusz szolgáltatást, ami pénzben nem mérhető, mégis mindennél többet ér! Hogy mi ez? Kiderül a videóból. S, hogy miért készült a kisfilm? Olvassák el az írást!
   

IX. Bioétel és Borfesztivál - riport a díjazottakkal és Máté Lajossal

DSC_0418A Fesztivál étele a Hungarospa Thermal Hotel séfje által megálmodott szürkemarhával töltött lángos lett, a Fesztivál bora pedig a villányi Vylyan Pincészet 2007 - es Montenuovo Cuvéeje. Színvonalas megjelenésével a Mátyás Király Gyógyszálloda érdemelte ki a Fesztivál standja címet, a Tuba Tanyát pedig a Biomegfelelés Díjával ismerték el. A Fesztivál étele 2. és 3. helyét a Barátság Gyógy- és Wellnes Szálloda és a Hortobágyi Csárda vitte el, míg a Biomegfelelésben a Sétány Kávézó és Palacsintázó mellett a Barátság is dobogós lett. A díjakat 3 tagú szakmai zsűri ítélte oda, s a hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületének tagjai köszönik mindenkinek a támogatást, a több ezer látogatónak pedig az érdeklődést.

 

   

Daruvonulás a csárdák útján

DSC_0238A határban dolgozók Szoboszló környékén is láthatják nap közben a szép és hangos madarakat, a turisztikai vonzerő, a fő látványosság azonban az úgynevezett behúzás, amikor a több száz, vagy akár ezer madár átrepül a lemenő vörös nap fényében és leszáll a Hortobágyi tavak környékén.
 
   

IX. Bioétel és Borfesztivál - Videóösszeállítások

DSC_0128Frissen szedett napraforgóval a kezében sietett Rápolthy István vasárnap reggel a Tuba-tanya tornácát idéző pavilonhoz, ahol a záró napon is minden finom és mindenki szívélyes volt.

 

   

3. oldal / 8

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)