Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Kultúra

Művésztelep Hajdúszoboszlón

DSC_0118A Hotel In adott otthont immár második alkalommal, az ukrán művészek részvételével megrendezésre kerülő, több évtizedes hagyománnyal rendelkező, szoboszlói alkotótábornak. Ahogy 2011-ben, úgy idén is, a záró ünnepségen neves művészek alkotásai kerültek kiállításra.

 

A Magyar Kultúra Napja Hajdúszoboszlón

imagesA Magyar Kultúra Napja nem tartozik a hivatalos, piros betűs ünnepek közé, de már hosszú évek óta egyre eredményesebben hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket méltán érezhetünk magunkénak.

A dátum apropóját az az esemény szolgálja, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. Ennek emlékére 1989-től január 22-én a Magyar Kultúra Napját ünnepeljük.

 

 

Zenekari hangverseny

2011. december 9-én rendezik meg a Zichy Géza Zeneiskola- AMI zenekarainak és a Lituus Rézfúvós Kvintett közös hangversenye.

 

Dömötör napi táncház

 

kiskpTegnap este Dömötör napi táncházat szervezett a Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár. A tánc és az ének megtanulása mellett megtudhattuk azt is, honnan ered és mi a jelentése a Dömötör napi rendezvényeknek. Régen ez a nap volt az „elszámoltatás” napja. Mára ez a fogalom túlnőtte önmagát. Magyarországnak már elszámoltatási kormánybiztosa is van, aki nem csak ezen a napon teszi a dolgát, hanem a szürke hétköznapokon is. Hogyan csinálták ezt régen? Megtudhatják a következő néprajzi leírásból:

 

   

Zenei Világnap Hajdúszoboszlón

 

kiskpVárosunkban nagy hagyománya van a Zenei Világnapnak. Október elején évek óta egymást érik a jobbnál jobb koncertek, és ami talán ennél is fontosabb remek tanárokkal olyan zenei élet és pedagógiai munka folyik Hajdúszoboszlón, mely hatására egyre több gyermek mondja, nem tudna zene nélkül élni!

 

 

 

 

Deák Nonna kiállítása - videó összeállítás

DSC_0384Szoboszlói virágmezős városképek, hortobágyi virágszemű lovak, vázákban pompázó csokrok – Deák Nonna festői témája ezúttal a virág. A képeket a virágok kötik össze, melyek jelképként és a valóságban, a művészetben és az életben egyaránt rendkívül gazdag lehetőséget kínálnak számára.
 
   

4. oldal / 8

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)