Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A Szoboszlói Színes hírei

Vetélkedő a Víz Világnapján

IMG 3131-003Ma délután, a Bocskai Rendezvényközpontban tartották meg azt a vetélkedőt, melyben a csapatok a vizes tudásukat mérhették össze. A nagy megmérettetésre 8 csapat nevezett, 4-4 fővel.

 

 

Felnőtt kórusok hangversenye

11073422 801359139948852 1151440072 n"Országunk három turisztikailag kiemelt városának énekkara által láthatatlan kulturális hidat építhetünk a három település között: Balatonboglár, Balatonszárszó és természetesen városunk Hajdúszoboszló között. Nem is lehetne ehhez megfelelőbb eszköz, mint a zene, a közös éneklés, az emberi énekhang varázsa." - ezekkel a szavakkal köszöntötte a kórustalálkozó résztvevőit Kőpataki Krisztina a Kulturális Központ munkatársa.

 

Megyei felmérő úszóverseny

fiaink a dobogón másolataA Hajdúszoboszlói Árpád Sport Egyesület március 21-én az Árpád uszodában rendezte meg a megyei felmérő úszóversenyét. 4 versenyszámban mérték össze felkészültségüket a megyénkből érkezett 5 úszóklub 78 versenyzője és vágott neki a 400 méteres távoknak.

 

 

 

Jótékonysági bál hajnalig

IMG 3063-101A Bárdos Lajos Általános Iskola jótékonysági bált szervezett március 21-re. Az iskola azt a célt tűzte maga élé, hogy, a Gyermekeinkért-Jövőnkért alapítvány, ebben az évben a bálon befolyt szerény nyereséget az iskolai futópályának a felújítására és a hangtechnikai berendezések fejlesztésére fordítják.

 

 

Táncház, kézműves foglalkozás, ételkóstolás

IMG 2932-001Ma délután, ismét megtelt a Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola aulája. 17 órától a szokásoknak megfelelően, táncház, kézműves foglalkozások, daltanulás volt az esti program.

 

 

 

 

 

Defibrillátor-térkép készül – segítsen!

aed-kicsiÉletet menthet a nyilvánosan elhelyezett defibrillátor. Fontos, hogy minél több helyszínen, minél több készülék, minél nagyobb időszakban elérhető legyen. Ez csak az egyik oldala a készenlétnek. Az embereknek tudniuk kell, hol és mikor számíthatnak a berendezésre.

 

 

 

   

Testületi beszámoló első körben, röviden

IMG 2915-003Délután 2 órától ülésezett városunk képviselő testülete. Első napirendi pontként, megvitatták, majd egyhangúlag elfogadták Hajdúszoboszló Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról szóló beszámolót.

 

   

Szombaton világslágerek, ma este Bach hangverseny

IMG 2791-004Az elmúlt néhány napban komolyzenei eseményekben gazdag kínálatot biztosított a Kulturális Központ. A Szoboszlói Tavaszi Művészeti Napok keretében egy héten belül két alkalommal is a zenerajongóknak kedveztek a szervezők.

 

 

 

   

„Ó természet, ó dicső természet”

IMG 2743-002Ezzel a címmel hirdetett országos képzőművészeti versenyt SZLAMI. Ennek a versenynek a legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás ma délután a Bocskai Rendezvényközpontban.

 

 

   

Az Alkotmánybíróságot kisajátította a Fidesz-KDNP

alkotmanybirakBudapest, 2015. március 17. Az Eötvös Károly Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért közös elemzésben vizsgálta az Alkotmánybíróság 2011 és 2014 közti ítélkezési gyakorlatát. A legnagyobb jelentőségű ügyek vizsgálata drámai eredményre vezetett: az Alkotmánybíróságot megtörte a kormánytöbbség, az új tagok beültetésével sikeresen alakított ki kormányhű testületet – szemben a korábbi, valódi ellensúlyt jelentő Alkotmánybírósággal.

 

 

 

   

16. oldal / 168

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)