Payday Loans
2024 május 02, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Elnökök terítéken - Könyvbemutató Hajdúszoboszlón

konyv_kiskepDebreczeni József, politikus, politikai elemző, közíró mutatta be, február 5-én délután legújabb könyvét a közönségnek Hajdúszoboszlón.  A Miskolci Egyetem adjunktusa az általa írt mind a négy kötetet magával hozta a Nelsonba, ahol Dr. Sóvágó László polgármester fogadta. A köszöntőből kiderült, 1990 és 94 között képviselőtársak voltak és valameddig frakció társak is, hiszen mindketten az MDF színeiben indultak és nyertek az első választásokon. Debreczeni Józsefet azonban írásai miatt kizárták a pártból.

 

 1993-ban még beszélt Antal Józseffel a róla készülő könyvről, aztán figyelme a FIDESZ felé fordult. 1994-ben úgy gondolta Orbán Viktor lehet Antal József méltó utóda. Rövid ideig személyes tanácsadója volt a politikusnak, de ahogy mondani szokták, lakva ismeri meg az ember a másikat és egyre jobban azt érezte, hogy az Orbán féle út nem neki való. Először a 97-es Zeneakadémiai beszéd után bizonyosodott meg erről, majd a 2002-es események után. Orbán Viktórról szóló második könyve ekkor jelenik meg, a főszereplő átnézi a kéziratot és csak minimális változtatást kért.

A Nelsonban elmondta, mikor 2006-ban Orbán Viktor az utcára vitte a politikát, Ő már semmin nem csodálkozott, csak a választók, emlékszik vissza az akkori időkre.

DSC_0455_DSC_0457_

Harmadik könyvét, mint ahogy a másodikat, szintén kiadói felkérésre írta és csak úgy vállalta, ha Gyurcsány Ferenc közreműködő lesz és válaszol kérdéseire. A válasz igen volt, cirka 30 óra beszélgetés és a volt KISZ titkár fiúról is elkészült a könyv, melyre a legkevésbé voltak kíváncsiak az emberek.

DSC_0458_DSC_0461_

Könyvkiadás és eladás tekintetében Orbán a nyerő, így aztán róla kettő is íródott. A második és egyelőre az utolsó. A pártvezérről érdekes dolgok tudhatók meg a művekből. A könyvbemutató hallgatósága leginkább arra volt kíváncsi, milyen ellenzéki vezér az, aki az elmúlt nyolc évből, kereken öt és felet mély hallgatással töltött. A Parlamentben ugyanis évekig fel sem szólalt. Persze nem kapkodták el a hozzászólásokat mások sem, például körzetünk országgyűlési képviselője Márton Attila. A 2002-2006-os ciklusban még százszor kért szót a hajdúszoboszlói politikus, az elmúlt négy évben pedig aktivitása pont a felére csökkent.

A Szoboszlói Színes hamarosan megjelenő példányában arról is olvashatnak majd az érdeklődők, hogy ebből a pár alkalomból, hányszor akart valamit tenni konkrétan - a most ismét lelkes honatya - Hajdúszoboszlóért.

DSC_0462_DSC_0463_

 A könyvbemutatón természetesen az is kiderült, hogy Debreczeni József az MDF jelöltje a 2010-es magyarországi országgyűlési választásokon. A rozsdás kardot saját véleménye szerint azért húzza ismét ki, mert katasztrófa lenne, ha a FIDESZ kétharmados többséggel vonulna be a Parlamentbe. Tapasztalatai alapján az lenne a demokrácia vége Magyarországon.

 

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)