Payday Loans
2024 március 28, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Zellersaláta – most már kedvenc

20110201365Volt idő mikor a zeller soha, semmilyen formában, egy ételben sem jöhetett szóba. Még a húslevesben is csak megtűrt „elem” volt. Látni sem bírtam, tehát amikor leszűrtem a leves, az elsők között landolt a szemetesben. Majd egy zakopanei kirándulás alkalmával megtört a „jég” – szó szerint. A jeges sípályáról érkezve éhesen az egyik étteremben szolgálták fel, s egy csapásra minden megváltozott. Azóta így a tél folyamán többször készül vacsorára, csak úgy magában. De hideg sült hús mellé is nagyszerű kísérő.

 (A lányok még mindig nem igazán szeretik, de ha bele gondolok, hogy nekem is jó negyven évet kellett várnom, hogy ez az íz elvarázsoljon, nem is csodálom. Vannak ízek amikhez/amikre meg kell érni… ez is olyan – az én olvasatomban.)

 

Zellersaláta

 

1 nagy fej zellert és

1 db almát lereszelek

beleöntöm egy tálba, sózom és borsozom

 

Majd a light majonézt összekeverek egy kis mustárral, tejföllel (kefirrel is jó) s ráöntöm az almás zellerre.

Ennyi az egész.

A zeller nagyon egészséges, s így nyersen nagyon intenzív az íve.

Megér egy próbát.

20110201365

 

-szilvacsatni-

 

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)