Payday Loans
2024 április 16, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Töltött tök

385Végre megjelent a piacon a zsenge, kicsi, ún. főző tök. Így eldőlt, mi lesz a ma esti vacsora. Lányom kedvence a TÖLTÖTT TÖK. Ilyenkor hetente többször is (engedélyezett számomra) előadhatom vacsorára. Nem bonyolult, gyorsan elkészíthető, csak a sütés tart egy kicsit hosszabb ideig. Ja, s persze nem kalóriabomba – különösen, ha szárnyasból készül -, így bátran fogyasztható.

 

 

Alkotóelemei:

1 db kicsi zsenge tök

50 dkg darált hús (pulyka)

1 fej hagyma

1 csokor kapor

1 kis pohár tejföl

bors

majoranna

 

384A tököt meghámozom, és hosszában félbe vágom, kicsit sózom, illetve vegetával megszórom, félre teszem, még a többi hozzávalót elkészítem.

A hagymát apróra vágom, s egy ici-pici olajon megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, s ha „kifehéredett” sózom, borsozom, megszórom majorannával (persze mindegyikből ízlés szerint adható). Ha a hús elkészült beleszóróm az apróra vágott kaprot, s mehet hozzá a tejföl is. Ennyi az egész.

 

Egy jénaiba rakom a tök egyik felét, belerakom a kész darált hús, rá rakom a tök másik felét, s a hús alatt „maradt” tejfölös, kapros levet ráöntöm. A jénait lefedem, s mehet a sütőbe. A sütés ideje attól függ, hogy mennyire zsenge a „zsenge tök”.

 

Ha valakinek kevés lenne így, akkor a húshoz adhat egy csésze főtt rizst, illetve a tök köré rakható karikára vágott burgonya, s azzal együtt süthető.

Ez már csak ízlés (éhség) kérdése. Nálunk csúszik rizs és burgonya nélkül – hiszen az említett köretekkel már több kalória bevitelt jelent.

387

 

Ez egyik igazi „tavaszköszöntő”, könnyű ebéd vagy vacsora.

 

-szilvacsatni-

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)