Payday Loans
2024 május 18, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

DÖNTÖTT AZ ÖNKORMÁNYZAT: 2011 február

DSCN0030Az új irányból semmi nem épült be a költségvetésbe. Változatlanul, az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, ezt a költségvetést is hitelmentesre tervezték. A Járóbeteg Ellátó Centrum 139 napra tervezett felújítása, többszöri módosítás után várhatóan még ebben az évben befejeződik.  Március 31-től a mozi üzemeltetése ismét visszakerül az önkormányzat kezébe. A tűzoltóparancsnok tovább dolgozhat, a vizsgálat befejezéséig a testület az eljárást felfüggesztette. 16 millióból felújítják a Szilfákalja 16. sz. alatti játszóteret. Rövid tőmondatokban tömören ennyi a februári testületi ülés lényege, de akit bővebben érdekel olvassa el mindezeket a jegyzőnk összefoglalójából.

DSC_0004

Testületi összefoglaló 2011 február

A 14 órakor kezdődött és 16.50 óráig tartott ülés napirendjén 18 pont szerepelt. Legfontosabb téma a 2011. évi költségvetés meghatározása volt, amely egyhangúlag történt. A változatlanul hitelmentesre tervezetett költségvetés bevételi és kiadási főösszege több mint 7 milliárd forint. Biztosítja a közszolgáltatások színvonalas ellátását ez évben is, megszorítások nélkül, a város üzemeltetésére a tavalyinál 10%-kal több jut. A beruházási főösszeg közel 2 milliárd forint, az elnyert pályázati támogatásoknak is köszönhetően. Idén fejeződik be a szennyvízcsatorna-program, valamint a Járóbeteg-ellátó Centrum felújítása, elkezdődik a bölcsőde bővítése, megtörténik a Gábor Áron utcai útépítés. Több sikertelen pályázat után saját forrásból 100 millió forint fordítódik csapadékvíz-elvezetésre, 50 millió forint útépítésre, 40 millió útszőnyegezésre, 25 millió a járdák felújítására. Felújításra kerül a Szilfákalja 16. sz. alatti játszótér is, 16 millió forintból. Terítéken van még két fontos pályázat: az egyik a városközpont-rehabilitáció, amelyre első fordulóban 996.765.000 Ft-ot nyertünk, a másik a 750.000.000 Ft támogatást megcélzó szociális rehabilitáció a város szélső területein. (Ezek összegei később kerülnek be majd a költségvetésbe, külön előterjesztések alapján.)

A takarékos gazdálkodást szolgálja a 3. napirendi pont keretében a Pávai-Vajna Ferenc Általános Iskolában elfogadott kétfős létszámcsökkentés, a költségvetés bevételeinek megalapozását pedig a 11. napirendben ingatlanok árverésen történő értékesítéséről hozott határozat.

A 2., 4-7. napirendi pontokban intézményekkel kapcsolatos egyedi ügyekben születtek döntések. 8.-ként a városi mozi üzemeltető általi szerződés-felmondását (2011. március 31-i hatállyal) fogadta el a testület, az ingatlan kezelését, - lehetőleg filmvetítések céljára is szolgáló - hasznosítását a művelődési központra bízta. Önkormányzati rendeletek újraalkotása, illetve módosítása következett, majd a 11-15. napirendekben egyedi vagyonügyekben hoztak határozatokat. A 10. napirendi pontban tett előterjesztés alapján városunk - eddigi energetikai eredményei és elfogadott stratégiája alapján - részt vesz az "Új utak az energiamegtakarítások támogatásában a városnegyedek rehabilitációja során" című nemzetközi projektben. Az ülés nyilvános része korábbi képviselői interpellációkra adott válaszok elfogadásával zárult.

Az ülés zárt részén két előterjesztés megtárgyalására került sor. Az elsőben fegyelmi eljárást rendelt el a képviselő-testület a városi tűzoltóparancsnok ellen, mivel vele szemben a Debreceni Nyomozó Ügyészség vesztegetés alapos gyanúja miatt büntetőeljárást indított. Ezért a testület az elkezdett fegyelmi eljárást a büntetőeljárás lefolytatásának idejére felfüggesztette.

A második előterjesztés alapján a képviselők az intézményekben dolgozó 4 közalkalmazottnak főtanácsosi, tanácsosi, főmunkatársi, illetve munkatársi címeket adományoztak.

Az előterjesztések és elkészülte után az ülés jegyzőkönyve megtalálhatók a www.hajduszoboszlo.hu portálon.

 

Hajdúszoboszló, 2011. február 28.

/:Dr. Vincze Ferenc:/

 

Szoboszlói Színes– Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)