Payday Loans
2024 május 18, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A karmantyúbaba varázsa

kiskpHa a kép beszélni tudna, a másodikos diákok boldog várakozásáról szólna.  Régóta készülünk arra, hogy a szövőszakkört elindítsuk a szükséges eszközök beszerzése után. Maroknyi diákcsapat várta, hogy saját készítésű szövött tárgyak kerüljenek ki kezük alól.

 

 


IMGA0039

A pályázaton vásárolt szövőeszközök mellé ajándékba kaptunk karmantyúbabákat egy helyi asztalos apukától. Így indult útjára az érdekes formájú eszközökkel a titkokat rejtő ügyes kezek szakköre. A Thököly Imre Kéttannyelvű Általános Iskola kisdiákjai izgatottan próbálták az első szövő mozdulatokat, majd egy óra elteltével is  kitartó munkával bontogatták a hibákat, melyeket már észrevettek. A  gyöngyszövés alapjait már  sokan ismerik, meg nem únható tevékenység a gyöngyözés  iskolánkban. Aki belekóstol, lelket is gyönyörködtető munkára vállalkozik. A tarka minták helyett a rovásírásos nevek a legkedvesebbek.  No de érdekes lesz majd, amikor a kezünkbe vesszük a szarvacskát, körmöcskéket, szádfát, valamint a kisebb szövőszékeken is elkezdünk dolgozni.  Örömmel fogadunk bárkitől pamutgombolyagokat, hogy színesebb legyen a választékunk. Úgy fogalmazott egyik szakkörösünk, hogy "színes szövőszékről álmodik". Én úgy gondolom, és  arra törekszem, hogy színes  álmaikat egyszer a szövőszéken ilyen lelkesedéssel valósíthassák meg ezek az ügyes kezű  gyerekek.

Dóróné Balázs Katalin

IMGA0040

IMGA0043

IMGA0044

IMGA0048

IMGA0050

IMGA0045


Hozzászólások

 
+2 #1 Guest 2010-12-16 20:52
A babákról hamarosan láthatók lesznek a képek is.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)