Payday Loans
2024 március 28, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Ismerik a kettlebellt? Nem? Bemutatjuk!

kettlebeli_1Az X-Treme Fitnessben új sportág kipróbálására van lehetősége az érdeklődőknek, ez a kettlebell! A kettlebell nem más, mint egy vasgolyó, aminek füle van. A régi Oroszországban használták terménymérésre, a legkorábbi feljegyzések durván háromszáz évre visszamenőleg írnak róla. Az orosz terményfelvásárlók járták az országot, és vitték magukkal a súlyokat. Észrevették, hogy igen rövid idő alatt a súlyok cipelésétől nagyon megnőtt az erejük és az állóképességük. Tudományosan ezt az eszközt az 1910-es években kezdték el vizsgálni, mint sporteszköz.


Az eszköz mögött egy korszerű és tudományosan felépített rendszer áll, ez az RKC rendszer. Az RKC rendszert (Russian Kettlebell Challenge) Pavel Tsatsouline, az orosz speciális alakulatok volt erőnléti kiképzője alkotta meg. Ez az erőnlét növelésére szolgáló rendszer közel 500 gyakorlattal segíti a jobb kondíciót elérni vágyókat. A gyakorlatokat Pavel úgy fejlesztette ki, hogy azok az ember anatómiájának a legbiztonságosabbak és leghatékonyabbak legyenek.


kettlebeli_2Hogy kinek ajánlott? Nehéz atlétáknak, küzdősportolóknak kiegészítő edzésként szolgálhat, továbbá olyan átlag embereknek (nőknek és férfiaknak egyaránt, korhatár nélkül) ajánlott, akik szeretnének egészségesebben élni, erősödni, zsírt égetni, izmosodni. A mai rohanó világban az emberek többsége egészségtelen életet él, nagyon sok ülő munkát végez, melynek következtében  rossz az emberek testtartása. A kettlebell segít megtanítani a helyes testtartást, kiegyenesíti a hátat, megerősíti a törzsizomzatot, föllazítja az izomzatot, átmozgatja az izületeket és gátolja a meszesedésüket, továbbá ajánlott olyan embereknek is, akik gerincműtéten estek át rehabilitáció céljából (kizárólag az orvos engedélye mellett).

 

kettlebeli_3kettlebeli_4kettlebeli_5

 


Kockás has, karcsú derék? Kettlebell! Az orosz kettlebell nem Barbi és Ken játékszere, nem való azoknak, akik különálló izmok kollekciójára törekszenek. A kettlebell olyan, az antik szobrokhoz hasonló izomzatot farag, amiről messziről látszik a használhatóság: széles vállak párnás mellkas nélkül, kötegekben kidomborodó hátizmok, acélos felkar, inas-eres alkar, karcsú derék, kockás has és erős combok, amelyek azonban nem súrlódnak össze, mint általában azoké, akik sokat guggolnak. A kettlebell letakarítja rólad a felesleges zsírt a diéta vagy az aerobic megaláztatásai nélkül is, nem ritka a heti 1% testzsírcsökkenés. Ha túlsúlyos vagy, le fogsz fogyni. Ha sovány vagy, meg fogsz izmosodni.

kettlebeli_11kettlebeli_10kettlebeli_9

 


A részletes beszámolót köszönjük Papp Albert RKC edzőnek!

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

 

Hozzászólások

 
+10 #1 Guest 2010-12-10 22:51
A cikk minden szava megfontolandó azok számára, akik eddig semmire sem használható izomkupacok felépítésével voltak elfoglalva (és fáj a könyökük, válluk, derekuk, térdük, ha meg nem, akkor garantáltan fog), illetve azok számára is, akik szeretnének valamilyen hasznos, a mindennapokban is használható erős, feszes, de nem püffedt izomzatot felépíteni.

Jómagam sok-sok év "gyúrás" után több mint két éve tértem meg és érzem minden jótékony hatását: az ízületek kímélése mellett kiválóan fejleszti a keringési rendszert és nem utolsó sorban a maximális erőt.

Aki teheti, próbálja ki: Albert nagyon megbízható, gondosan felkészült edző!
A képeken látható női girjevik a debreceni Katschthaler Gabriella, aki a magyarországi kettlebell egyik vezetője. Nála tanult Albert is.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)