Payday Loans
2024 május 17, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

„ Új irány, új stílus kell Hajdúszoboszlón is!”(?)

 

Én is ott voltam a rendezvényen, melyre Kocsis Róbert, a Turisztikai Bizottság tagja hívott meg. Mint a Vendéglátók Egyesülete elnökének, gondoltam ott a helyem, annál is inkább, mert ugyancsak tegnap, Debrecenben, délelőtt a Magyar Turizmus Rt. szervezésében, részben ugyan ezen előadókkal szintén volt egy fórum, melyre nem tudtam eljutni. Fogalmam sem volt tehát, hogy kampányrendezvényre megyek és bár „menet közben” ez hamar kiderült, a szakmai tartalma miatt nem is gondoltam arra, hogy ott hagyom.

 

Végigültem tehát, bízva abban, hogy majd hallok értékes információkat a turizmus „helyzetbe hozásáról” kis hazánkban. Az üdülési csekk sorsáról, a szállásdíj ÁFA-jának remélt csökkentéséről, a vállalkozásokat segítő, szakmailag megalapozott és mielőbbi gazdasági intézkedésekről. Mit mondjak, sajnos mindezekről kevés konkrétum hangzott el. Volt szó szándékokról, vágyakról és még ki nem dolgozott, de mindenképpen megvalósítandó elképzelésekről a turizmus és egyáltalán a gazdaság terén. (Itt, helyben az „Új Irány”-ról számomra csak annyi derült ki, hogy nem is irány, meg nem is új. Legfőképp a tartalma hiányzott…)

Mondhatnánk nem baj, hiszen kevés idő telt még el a kormányváltás óta. Jó munkához idő kell. Elfogadom. De azt már nem, hogy miközben végig arról szólt minden előadó, hogy mennyire fontos a véleményünk és nélkülünk még a helyi ügyekben sem szeretnének dönteni, az előadás végén- időhiányra hivatkozva- maximum két kérdést lehetett feltenni. Városunk- vasárnapig még mindenképpen legitim- polgármestere pedig jelentkezik, és nem kap szót! Az azonnali indoklás szerint: ez itt egy kampányrendezvény, amit, ha akar, csináljon magának! Mondanom sem kell, hogy ez után már nekem sem volt kedvem jelentkezni, mert még megkaptam volna, hogy megrögzött civilként én sem a narancsos csapatban futballozok. Aki pedig nincs velünk, az ugye ellenünk van.

A kérdéseimet a meghívott vendégeknek az utcán tettem már fel, választ is kaptam rájuk. Hazafelé azon gondolkodtam: ha ez az új irány, legfőképpen pedig az új stílus, nem biztos, hogy sokan és sokáig fogják követni.

 

Máté Lajos elnök

Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete

Hozzászólások

 
+2 #4 Guest 2010-10-01 16:24
Klárika Te NAGY politikus vagy. Jól átlátsz a szitán, vagy még tán jobban is. Nem hinném, hogy be fogsz kerülai a "The Dirty Dozen"-be. Vágyol rá, pedig nem is lenne érdemtelen, de azt ki kell érdemelni.
Egy dolgot soha ne felejts el, hogy nehéz a lovakat imádkozni megtanítani. Egyébként azok az emberek nemzeti hősök lettek.
 
 
+1 #3 ubi40 2010-09-30 15:55
Na hiszen,majd újfent a képünkbe vágják ezek is,hogy ha valami nem tetszik"EL LEHET HÚZNI",MI meg azt,hogy ti.
 
 
+5 #2 Guest 2010-09-30 09:56
Ez nem bátorság,hisz így történt. Többekkel együtt sajnálom. Mások helyett is...
 
 
+2 #1 Guest 2010-09-30 09:25
Köszönjük, hogy időt és energiát szánt Máté Lajos a témára. Leginkább azonban bátorságát díjazzuk, mert bár lehet vak vagyok, azért érzem, hogy "rejtélyes félelem igazgat" lassan Hajdúszoboszlón is...
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)