Payday Loans
2024 május 17, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Városi kitüntetések szeptember 2

DSC_0178Hajdúszoboszló Város Képviselő-testületének döntése alapján

szeptember 2-a, a város emléknapja alkalmából

kitüntetéseket adtak át.

II.rész.

 

Az elismeréseket átnyújtja: Dr. Sóvágó László polgármester.

Kenézy Gyula-díj Hajdúszoboszló Város Egészségügyéért

DR. VIDA SÁRA úrhölgynek

Orvosdoktorrá 1979-ben avatták a Debreceni Egyetemen. Először Berettyóújfaluban, a Zöld Sándor Kórház Sebészeti Osztályának segédorvosa. 1984-ben sebészeti szakvizsgát tett. Hét évvel később az ottani egészségügyi szakközépiskola orvos-tanára, emellett helyettes orvos.

1995-től a hajdúszoboszlói egészségház sebészeti szakrendelésének szakorvosa.

Értékes emberi tulajdonságai közül figyelemre méltó pontossága, következetessége. Kapcsolata munkatársaival kifogástalan. Etikus magatartású, tisztességes, rendkívül szorgalmas orvostípus. Betegeit nagy szakértelemmel kezeli. Empátiakészségét és szaktudását ötvözve a főorvosnő igen jó orvos-beteg kapcsolatot tud teremteni. Hajdúszoboszló és a környező települések lakosait immár 15 éve részesíti magas szintű szakorvosi ellátásban, szakrendelése a legjobban működők egyike.

Hajdúszoboszló Város Képviselő-testülete dr. Vida Sára kimagasló gyógyító tevékenységét, példás humánumát ismeri el a Kenézy Gyula-díjjal.

 DSC_0224

DSC_0227


Pávai Vajna Ferenc-díj Hajdúszoboszló Város Idegenforgalmáért

DR. CSEH MAGDOLNA úrhölgynek

A helyi gimnáziumban 1972-ben érettségizett. A 80-as évek végén munkaügyi, személyügyi szakképesítéseket szerzett. 1999-ben elvégezte a Szegedi Egyetem munkaügyi kapcsolatok szakát. Tanulmányait Szegeden folytatva jogászként diplomázott. Doktori disszertációját a „Civilek részvételének jogi szabályozása Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának működésében” címmel írta.

1973-tól harminckét éven át a 3. sz. iskolában iskolatitkár, 2009-ig a Gönczy Pál Általános Iskola gyermek- és ifjúságvédelmi felelőse.

Alapítója a Hajdúszoboszlói Fizetővendéglátók Egyesületének. 2000-ig elnökhelyettese, majd tíz évig elnöke. Az előző ciklusban önkormányzati képviselő. Tevékenységét fémjelzi a fizetővendéglátók érdekképviselete, az egyesület szakmai felvirágoztatása, számos hazai és nemzetközi kapcsolat kiépítése. Karitatív cselekedetei is példásak.

Hajdúszoboszló Város Képviselő-testülete dr. Cseh Magdolna helyi turizmusért vállalt kiemelkedő és követendő munkálkodását méltatja a Pávai Vajna Ferenc-díjjal.

DSC_0230

DSC_0232


Hüse Károly-díj Hajdúszoboszló Város Sportjáért

KORÉNY ISTVÁN úrnak

Gyermekkora óta kötődik a sport világához. Tízéves korától a Szolnoki MÁV ifjúsági labdarúgócsapatában futballozott. Az aktív sportolást sérülése miatt sajnos viszonylag hamar be kellett fejeznie.

1978 óta él Hajdúszoboszlón. Civil munkája mellett itt is összefonódott élete a gyermekkori szerelemmel. Tizenhét éve a helyi kosárlabdasport meghatározó személyisége. Szívügyének érzi a kisgyermekek egészséges életmódra nevelését, a diáksport segítését. Neve egybeforrt a hajdúszoboszlói kosárlabdaklubbal. A legnehezebb időkben is életben tartotta a csapatot. A Megyei I. és II. osztályban a felnőtt férfi kosárlabdacsapat mellett elindította a férfi utánpótlás csapatot és megszervezte a női csapatot. Elnöke a Dominó Diáksport Egyesületnek és a Pedagógus Fáklya SE-nek, tagja a Hajdú-Bihar Megyei Kosárlabda Szövetség elnökségének. Alkalmanként önzetlenül segíti más sportágak tevékenységét.

Hajdúszoboszló Város Képviselő-testülete Korény István hosszú ideje kitartóan végzett, áldozatos sportvezetői munkáját méltányolja a Hüse Károly-díjjal.

DSC_0236

DSC_0237

 


Tessedik Sámuel-díj Hajdúszoboszló Város Mezőgazdaságáért és Környezetvédelméért

HARANGI BARNA úrnak

Tősgyökeres hajdúszoboszlóiként szüleitől örökölte a föld, az állatok és a gazdálkodás szeretetét.

A fiatal mezőgazdasági gépész üzemmérnök első munkahelyén, a Hajdúszoboszlói Állami Gazdaságban több területen dolgozott. Több tucat újítás részese. E tevékenységét a találmányi hivatal 1982-ben kiváló újító bronz fokozattal ismerte el. 1991-ben gazdasági szervező szakon is főiskolai diplomát szerzett.

A rendszerváltást követően a szülők földjeit visszakapva családjával mezőgazdasági vállalkozásba fogott. Két évtizede tudatos tenyésztéssel igyekszik előállítani a lehető legjobb minősítésű nóniusz, illetve kisbéri lovat.

Az oktatásban is tevékeny, a Bocskai István Szakképző Iskola szakoktatója. Diákjai számos dobogós versenyhelyezést értek el. Saját tudását bővítve 2006-ban mérnök-tanárként diplomázott.

Alapítója a gazdakörnek, melynek vezetőségi tagja. Szintén tagja a lovasbarátok egyesületének.

Hajdúszoboszló Város Képviselő-testülete Harangi Barna helyi mezőgazdaságban és az oktatásban elért jelentős eredményeit ismeri el a Tessedik Sámuel-díjjal.

DSC_0241

DSC_0243

DSC_0268

Hajdúszoboszló 1606 Emlékérem

MEDVE ISTVÁNNÉ úrhölgynek

 

Az Attila utcai óvodában dolgozott 1970-től 32 éven át, nyugdíjba vonulásáig. Meghatározó személyisége volt az óvodának, generációkat nevelt, tanított. Munkáját mindig a szakma iránti szeretet, alázat, a gyerekek tisztelete és a pedagógiai igényesség határozta meg.

Nyugdíjba vonulásakor bekapcsolódott a helyi nyugdíjas pedagógus klub életébe, melynek vezetője lett. Ez idő alatt megújult a klub szellemi élete. Szívén viseli a nyugdíjas pedagógusok sorsát.

Hajdúszoboszló Város Polgármestere Medve Istvánné példás szakmai múltját, és kiemelkedő közéletiségét méltányolja a Hajdúszoboszló 1606 Emlékérem adományozásával.

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások

 
-1 #15 Guest 2010-09-17 13:14
Troll vagy Ogre!
Minden hozzászólásod, amit beküldtél, ki van téve!
 
 
+5 #14 Guest 2010-09-11 10:12
Hol vannak a hozzászólásaim? He? Ja vagy úgy, ami nem tetszik nektek, vagy ami kellemetlen rátok nézve, azt törlitek? És még ti csipogtok demokráciáról meg nyilvánosságról , szemforgató bagázs. (Ogre vagyok)
 
 
+7 #13 ubi40 2010-09-09 17:04
Örülök annak,hogy kulturális igényeimmel nem vagyok egyedül.Talán a felkent nagyjaink is bekukkantanak néhanapján a lábukkal a földet érintő emberek fórumára.Sajnos mostanában a kultúra is a kiváltságosok privilégiuma.
 
 
+9 #12 Guest 2010-09-09 08:16
Nadudvaron, Kaban es Puspokadanyban rendszeresen vannak nivos kulturalis programok. Szoboszlon is lenne ra igeny, Nadudvaron rendszeresen igen sok szoboszloival lehet talalkozni a szinhazban. Iden nyaron a kertmoziban ketszer szerepelt a kabai tarsulat. Mindket alkalommal igen sok nezo volt ra kivancsi.
Mi megis a gagyikulturat kapjuk egesz nyaron, ez ozonlik m indehonnan.
 
 
+7 #11 ubi40 2010-09-09 06:00
És mi van akkor,ha meghallgatják a jó népet,(négy évente voksolj oszt utána pofa be)változik valami?Ady E.u elviselhetetlen forgalma,kettés zakadó város(fürdő nem fürdő)az utca egyik oldalán lehet jószágolni a másik oldalon nem ez nonszensz.Télen semmi kulturális program(kivéve egy két kiállítás a lepukkant műv.házban)bála gála.A kultúrát nem lajcsiban kéretik mérni,egy normális színházi előadás nincs,igaz nincs messze Debrecen.Télen nincs sok vendég a "paraszt"meg nézze a maúnikasót azt igényli ugyebár.A kb.három hónapos szezonon kívüli munkalehetőség majdnem a nullával egyenlő,a nyugati soron lehetne valami kisebb gyárat telepíteni nem zavarná a vendégeket(ma már elég környezetkímélő ek a technológiák)
 
 
-9 #10 Guest 2010-09-08 23:35
A kitüntetést még a július 1-ei testületi ülésen szavazta meg a testület.A kitüntetés odaítéléséhez 10 egybehangzó igen szavazatra van szükség. Július 1-én, még azt se tudtuk, hogy kik indulnak a választásokon,m ég a nagyonnagy pártnál is ment a civakodás,hogy a repülős vagy az igazgató induljon. A városban kialakuló új körzeteket sem ismerte senki maximum a jegyző vagy még ő sem. A fent nevezetről sem volt tudható,hogy indulni fog a választáson. Tehát a folyamatábra, amit kedves barátaim leírtatok nem helyes. Amúgy,ahogy a folyosói pletykák terjengenek fent nevezett hölgy a jelenlévők összes szavazatát megkapta,tehát az új irányt áhító képviselőkét is.(röhej a köbön,új irány régi arcokkal) :lol:
Amúgy a közmeghalgatásr ól nekem is az a véleményem,hogy a 21.században lejárt műfaj,akinek kérdése van az elektronikusan, vagy személyesen bármikor megteheti.
 
 
+8 #9 Guest 2010-09-08 21:03
Ki nem tojik a közmeghallgatás ra? Semmi értelme. Úgyhogy nyugodtan maradhat az évi egy, vagy felőlem lehet évszázadonként egy is.
 
 
-12 #8 Klari#cikk#4 2010-09-08 21:00
Mondok egy példát. Szerintem kevés az évi egy közmeghallgatás . A választó polgárok gyakorlatilag csak akkor kaphatnak szót a nagyteremben. Decemberben mindezt szóvá is tettem, sőt ígéretet kaptam, hogy lesz még egy közmeghallgatás . A program hírdetését azonban még sehol sem láttam. Ebből csak arra tudok következtetni, valami nem ok. A képviselők félnek és tudják, hogy van veszteni valójuk, mégis ők döntenek a fejünk felett. Ez nem demokrácia! Egy konkrét probléma, immár több éve. Nektek van hasonló konkrét problémátok?
 
 
-9 #7 Guest 2010-09-08 20:49
Nem kaptam még választ Gorditól és még mindig nem értem, miért nem lehet ezt a beszélgetést névvel, vagy legalább létező címről elküldött aláírással folytatni. A cél remélhetőleg közös, legyen jobb Szoboszló, ehhez azonban konkrét elképzelések kellenek!
 
 
+10 #6 Guest 2010-09-08 17:20
Latom, a negativ kritika kiverte a biztositekot a partkatonaknal.
"Megnézném, mit tettél le az asztalra Hajdúszoboszlóé rt!? Azt hiszem a NAGY semmit" Mibol gondolod, hogy a nagy semmit? Ismered szemelyesen? Csak az alkothat velemenyt aki az elmult 12 evben kepviselo volt? A valasztopolgar velemenye nem szamit, ha nem ert veletek egyet?
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)