Payday Loans
2024 május 17, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Kisebb önkormányzat Hajdúszoboszlón is

varoshaza

Márton Attila nem vállalta az őszi megmérettetést

Az új kormány első lépései között módosította, az önkormányzati választójogi törvényt. A változásokról, melyek természetesen Hajdúszoboszlót is érintik, Kósa Lajos, országgyűlési képviselő,  a Fidesz  ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere több helyen is nyiltakozott.

 

 

Hajdúszoboszlón eddig  tíz egyéni választókörzet volt, az új rendszer szerint csak nyolc marad és listáról is csak hárman juthatnak be a testületbe. Tehát a 18 helyett polgármesterrel együtt 12 fő fog dönteni a város dolgairól. Az MSZP-s politikusok szerint ez a demokrácia megcsúfolása, a Jobbik pedig Trianont emlegeti a döntés kapcsán.  A pártok, szervezetek még most állítják képviselő jelölti listáikat, az átlag halandót pedig első körben az érdekli, vajon kik indulnak a polgármesteri székért?

testulet_1Négy évvel ezelőtt Dr. Úr Attila Bendegúz Civil Összegogás és Márton Attila Fidesz színekben indultak és akik emlékeznek az akkori testületi ülésekre tudhatják, az esélyesebb Márton nem nagyon tudta elviselni a vereséget. Idén  tavasszal a politikus elsöprő fölénnyel nyerte az országygűlési választást, információink szerint azonban, a polgármesterségi jelöltségtől most mégis visszalépett. Ezek után Szandai Kázmér állítólag magas százalékkal nyerte a szavazást, mely szerint pártja Őt indítja a helyhatósági választásokon polgármester jelöltként. A hét első munkanapján szeretnénk ezt hívatalosan is megerősíteni, reméljük a helyi Fidesz tájékoztatja lapunkat.

testulet_3A mai állás szerint tehát a Hőgyes Endre Gimnázium igazgatója lesz az egyik kihívója Dr. Sóvágó Lászlónak, aki négy sikeres ciklus után ismét indul a helyhatósági választásokon.  A találgatások persze még folynak, hogy ki lesz még polgármester jelölt és hamarosan arra is kíváncsi lesz a közvélemény, hogy fogják egymás életét nehezíteni a jelenlegi képviselők, főleg azok, akik éveken át megélhetési módon politizálnak városunkban. 18 helyett csak 12- re lesz szükség és a közvélemény remélhetőleg nem a "piszkos 12"-re fog szavazni! A felvezetésben említett álláshalmozás például egyre többek szerint megengedhetetlen és az összeférhetetlenség is hamarosan új értelmezést kaphat. Bár a Fidesz szeretne mindent vinni, kisebb helyi körökben a gyakorlat azt mutatja az elvégzett munka alapján kell bizonyítani, ki menniyre alkalmas a feladatra, mennyire képviseli a köz ügyeit és mit tesz választói érdekében!

Hozzászólások

 
+1 #6 Guest 2010-08-09 12:43
Én választáskor nem a párt tagságát fogom a jelöltnek figyelemmel kisérni .Mert számomra nem az a fontos .Hanem a hej ismeret A kitüzött cél és az emberség Mert lehet akár mejik párt tagja ha a válastó körzetében élö emberek gongyát baját nem ismeri
 
 
-1 #5 Guest 2010-06-15 15:25
Igen eddig azért nem haladt egyről a kettőre szoboszló, mert az mdf-es sóvágó volt a polgármester. kormányon meg az mszp volt. most akkor kössétek össze, hogy polgár mennyi támogatást kapott meg szoboszló. perig európa egyik legnagyobb fördője van itt.
vicces lett ez a cikk is, "színvonalas"
 
 
+3 #4 Guest 2010-06-14 22:16
Nem értem, hogy a mi fő fideszesünk miért nem akar polgármester lenni? Hacsak azért nem, mert olyasmire készülnek ami nem fér bele egy országgyűlési képviselő szerepébe, inkább al fideszesek viszik a balhét, akik kevesebbet veszíthetnek. Szerintem a fidesz klasszikus hatalom gyakorlása forog fenn. Magas szinten makacsul ragaszkodnak a demokratikus hatalomgyakorlá shoz, ezáltal kifelé semmiféle kifogás nem érheti az országot. Alacsonyabb szinten pl polgármester, megyei főmuftik stb azok a mindennapokban végzik a gennyes munkát amivel a fővezér megbízza őket. A hétköznapok így lesznek terrorizálva az eccerű emberek szintjén. Ezt a szerepet nem játszhatja el egy országgyűlési képviselő, mert a központi demokrtaikus jellegű hatalmat gyakorlók nem kompromittálhat ódhatnak. Erre a szerepre elég egy lelkes, megtűrt fidesztag is.
 
 
+1 #3 ubi40 2010-06-13 06:21
Igen és az élet nem habos torta,mondta Virág elvtárs Pelikán Józsefnek aki ideológiailag még nem volt felkészülve.Kér dem én a mi képviselőink igen?
 
 
+5 #2 Guest 2010-06-12 22:28
Én szavazáskor a szívemre fogok hallgatni. Nem azt nézem a helyi választáson, ki melyik pártot képviseli, hanem azt, mennyire tisztességes ember, ért e munkájához, erkölcsileg oda való e. Rólam, az életemről, a gyerekeimről dönt majd, amikor a gombot nyomja, meg kell bíznom benne!! Remélem, olyanok indulnak majd a választásokon, akik valódi célokkal rendelkező, nem megélhetési politikusok. Akik most sem oda valók, gyakoroljanak önkritikát!És legyenek csak kevesebben, a mi pénzünkből élnek!
 
 
+1 #1 Guest 2010-06-11 22:42
18 ember sem tudott épkézláb döntéseket hozni az utóbbi időkben, vajon a 12-nek mekkora potenciája lesz?????
Legalábbis politikai téren.
A helyzet egyre fokozódik!
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)