Payday Loans
2024 április 26, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Átadták a Kulturális Központot

IMG 6297-001December 19-én 11 órakor megtelt a Kulturális Központ nagyterme. Hivatalosan egy projektzáró ünnepség vette kezdetét. A kivitelezők elvonultak, az apróbb javításokat és hiánypótlást a következő napokban elvégzik, most már jöhet a kemény munka első része, a visszaköltözés.

 

IMG 6129-006Dr. Sóvágó László városunk polgármestere is hangsúlyozta beszédében, hogy a nagy produkció az lesz, hogy élettel kell megtölteni a teret. Jobbnál jobb programokkal, közösségi rendezvényekkel, folyamatosan biztosítani kell a pezsgő kulturális életet. Ez a mai, egy szerény kis ünnepség, de várhatóan februárra egy olyan nagyszabású avatási rendezvényt szerveznek, ami „Heted hét határon híres lesz" – hangsúlyozta polgármesterünk. Azt már nem szűk körben, hanem a város lakosságának bevonásával kell megtartani.

 

 

 

 

IMG 6148-007Városunk jegyzője Dr. Vincze Ferenc, aki egyben a projekt menedzsere, előadásában levezette a projekt fontosabb állomásait, megemlítve a kritikusan nehéz pontokat, de a látható végeredmény megérte a fáradozást.
A funkcióbővítő városrehabilitáció hatásaként a városközponti funkciók jelentősen megerősödtek. A közösségi terek megújításával, az épületek korszerűsítésével, a környezetminőség javításával (zöldfelületek, rekreációs területek, energia racionalizálás stb.) fokozhatók azok a minőségi életfeltételek, amelyek növelik a lakosok, a városlátogató turisták, valamint az ide települt vállalkozók komfortérzetét, erősítik a település vonzerejét. A komplex fejlesztések hozzájárulnak a biztonságosabb települési környezet, a kiegyensúlyozott területhasználat megteremtéséhez és a település szerkezet átfogó javításához.

 

Megújult Hajdúszoboszló belvárosa. A fürdővárosban az elmúlt két évben több, mint 1,2 milliárd forintos beruházást valósítottak meg összesen nyolc helyszínen. A fejlesztés célja az volt, hogy a belváros új szolgáltatásokat nyújtson a városlakóknak illetve a turistáknak. A beruházás sorozat révén megújult és új funkciót kapott több intézmény.

A belváros átfogó revitalitalizációjának eredményeként a kulturális és közösségi funkciók, a helyi identitás erősödése, a közösségformálást segítő létesítmények új funkciókkal és tartalommal történő feltöltése várható, miközben megtörtént a közterületek megújítása, a közszolgáltatások körének bővítése, minőségének és működési feltételeinek javítása. További eredményként jelentkezhet a városközpont gazdasági jelentőségének növekedése, a vállalkozások és civil szervezetek megtelepedését segítő helyszínek fejlesztésével.

A Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár épülete a rehabilitáció során kívül-belül megújult és új funkciókat kapott. Megvalósult a Művelődési Központ és Könyvtár homlokzatának és belső térszerkezetének valamint infrastuktúrájának ( pl. fűtés, világítás, technika, bútorzat) teljes felújítása. Az itt található szolgáltatások több elemmel bűvölnek: Ifjúsági-civil információs és tanácsadó iroda létrehozása, Infomentor iroda létesítése, üzlethelyiségek – könyvesbolt és kávézó – kialakítása.

IMG 6166-008Marosi György, mint a körzet képviselője szólt a meghívott vendégekhez. Beszédében bevallotta, hogy voltak olyan időszakok, mikor maga sem hitte, hogy valaha elkészül ez a csodálatos létesítmény. A körzet egyik legjobb színfoltja lehet az intézmény, csak megfelelő tartalommal kell megtölteni. A tér adta lehetőségeket ki kell használni és bízik abban, hogy a turizmus tekintetében is egy vonzó célpontja lehet a városunkba érkező vendégeknek.

 

 

 

 

Az ünnepség zárásaként, Kocsisné Angéla pályázatkezelő és Berényiné Szilaj Ilona, mint háziasszony, az intézmény vezetője, végigvitte a vendégeket az épületen, a felmerült érdeklődő kérdésekre válaszolt, és bemutatta az egyes helységek várható funkcióit.

IMG 6090-002

IMG 6093-003

IMG 6099-004

IMG 6106-005

IMG 6183-009

IMG 6291-010

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
-347 #2 ubi40 2014-12-26 08:05
A második harmadik és negyedik képen a szoboszlói "full circle"(belső kör)látható igaz egy-két panziós és vendéglátós hiányzik. :-*
 
 
+220 #1 kistotó 2014-12-21 00:48
Csodálatos pillanat lehetett, kár, hogy lemaradtam róla.
Rég várt erre a szoboszlói közönség.
Nos, nem a turi látogatóira gondoltam.
Azért én projektzázó aktusként nem vettem volna rossz néven Dilettáns Berényi Fidesz Csinovnyikné tűzijátékkal egybekötött Föld körüli pályára állítását sem, amely egyrészt emelte volna az est színvonalát, másrészt a lelkes tömeg (s az említett nőszemély által kiútált munkavállalók, bedolgozók és beszállítók) ünnepi hangulatát fokozta volna a lehetőségek fölső határáig.
Csak remélni merem, hogy akad belátható időn belül olyan munkaadója, akinek annyi vér száll a két lába közé, hogy az elmúlt nyócnégyév minden bűnéért páros lábbal rúgja ki nem csak a munkahelyéről, de szeretett városunkból is eme emsét (valamint kártékony sleppjét), aki miatt nem tud sírjában nyugodni Kovács Gábor.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)