Payday Loans
2024 május 18, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Olvasói levél 3.

Kérdem én!

 

Végre valahára megérkezett a jó idő! Igaz, hogy még nem teljesen kényeztet el minket az időjárás, de a hosszúra sikeredett tél után még ennek a kevésnek is örülhetünk! Örülhetünk?

Családos ember lévén örömmel vittem (volna!) gyermekemet a játszótérre, hogy ne csak a négy fal között játszhasson, vagy esetleg az óvodában! A városunkban van ún. Európai Uniós (?) elvárásoknak megfelelő játszótér! Gondolom, mindenki tudja, hogy melyikre is gondolok. A tavaszi örömömben azonban van egy kicsiny-kis üröm is. Boldogan látom gyermekem sugárzó arcát: végre játszhat! De kérdem én, ez egy uniós játszótér? Vegyük csak sorban, hogy milyen is játszótér:

-          A csúszda fémből készült! Most még el is megy, de mi lesz nyáron? Sehol egy árnyék! Délutánra elviselhetetlenül forró a felülete, melyre nem igazán tenném fel a gyermekemet.

-          A mászókák a kisebbeknek igen veszélyesek. Ki volt az a „szakértő”, aki a közepére tervezett egy hatalmas lyukat (még mindig a csúszda)? A szülői felügyelet véget ér egy bizonyos magasságnál. Mivel nem mindenki kosaras méret, vagy 50kg, így aztán nem mászhat a gyerek után, megvédve az esetleges leeséstől. A nagyobbaknak készült mászóka pedig kezd „szétesni”. Szakadt, töredezett lépcsők, függőhidak.

-          A drótkötél-pálya tisztességgel megnyúlt! Ezen nem csodálkozom! Sehol egy tábla, mely arra figyelmeztetne, hogy kiknek is készült, kik is használhatnák a játszóteret! Ennek köszönhetően nem egyszer látom, hogy korra tekintet nélkül használják.

-          Ha már a tábláknál tartunk: tavaly nyáron beszélgettem az egyik helyi képviselővel, aki ígéretet tett arra, hogy a megfelelő fórumon jelzi, nincs kellőképp felhívva a figyelem a dohányzás, a szemetelés tilalmára (és nem csak a Szent István parkban!). Sajnos vannak közöttünk olyan „kedves” emberek (?), akiknek kényelmesebb a csikket a homokba dobni, mint elsétálni a 3-5m-re lévő szemetesig! Az ilyen ember nem gondol bele, hogy mi van, ha az ő gyermeke veszi legközelebb a szájába, ne ad’ Isten le is nyeli az eldobott csikket, szemetet! Apropó szemetes! Abból sem ártana még néhány a játszóterekre! Képviselő úr! Nem sikerült még odaérni, vagy nincs ilyen fórum városunkban?

A felsorolást nem folytatnám, mert kevés a hely! De ha valaki szán rá egy kis időt és alaposan szétnéz játszótereinken, talál még kivetni valót, nem keveset!

Ezek után kérdem én: Kinek kell szólni, hogy baj van? Ki a felelős a karbantartásért? Ha van ilyen, akkor hogy végzi a munkáját? Van rá keret? Esetleg erre is gyűjtést kell szervezni, mint az építésére?

Képviselő úr! Nem választ várok! Intézkedést! Azon szülőkkel egyetemben, akik szeretnék biztonságban tudni gyermeküket, akiknek csak annyi lenne a dolguk, hogy boldogan játszhassanak! Vagy jó szokás szerint várjuk meg, míg valóban baj lesz?

 

Macza

Hozzászólások

 
-3 #1 Guest 2010-11-02 13:15
Kedves Macza!
Bár van itt-ott igazság abban amit leír (a mászókák valóban veszélyesek), azért nem ártana körülnézni jobban.
Az, hogy kik használhatják a játékokat az igenis ki van téve. A szemetesek száma is elegendő, csak éppen el kell sétálni azokhoz. Én a gyerekemet játszótérre viszem, nem "szemetesekkel teli telepre".
A csúszda tényleg fém. A gyerekem nem panaszkodott a nyáron, hogy meleg, vagy télen hogy hideg.
Azokra a nagyobbakra meg rá lehet szólni, hogy szálljanak le a játékokról.
De legjobban az tetszett, amikor azt írta, hogy: "A felsorolást nem folytatnám, mert kevés a hely!" Hol? Az interneten?
Néha nekünk is tenni kell a dogokért. De beszélni, s még inkább beszólni azt sokkal könnyebb.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)