Payday Loans
2024 április 18, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Kampány, FIDESZ módra

indexFelháborodott szülők kerestek meg bennünket, már az általános iskolás gyerekeket is bevonják a kampányba. Nyomozni kezdtünk, mi az igazság ? A FIDESZ - rendezői mivoltát gondosan takargatva - sportnapot szervez a reptérre, az általános iskolák sportszerellátását javítandó. Milyen nagyszerű dolog, mondhatnánk elégedetten, ha ez valós cél, nemcsak ürügy lenne.

 

img723 másolata másolataA rendezvényre hívogató plakátról két dolog azonnal kirí : a FIDESZ polgármester-jelöltje a főszereplő / minő véletlen / , továbbá a népnek ingyen sör és ebéd jár / fel sem tételezzük, hogy "megvásárolnák" őket/. Az eseményt az iskolákon keresztül szervezik, az elkötelezett fideszes KLIK vezető, Szandai támogatásával. A pletykák szerint az igazgatók morogtak, ezt talán nem kéne, de félelmük elnyomta józan gondolataikat. Volt iskola, ahol a teljes tanulóifjúság előtt hirdették ki az eseményt, helyenként úgy, hogy az önkormányzat által is támogatott rendezvénynek látszódjon. Arról is tudunk, hogy voltak tanárok, akik kerek-perec megtagadták az esemény népszerűsítését. Azt is hallottuk, hogy egyes iskolákba maga a polgármester-jelölt kopogott be , segítséget kérve a szervezéshez.

Hangsúlyozzuk, itt magával a rendezvénnyel semmi baj. A gond az, hogy politikai tartalmat is hordozó rendezvény szervezésére általános iskolás gyermekeket vesznek igénybe, illetve megszegik azt a tilalmat, hogy oktatási intézményben nincs helye a politikának. Ez a politika, a polgármesteri tisztség megszerzésére irányuló kampány legmélyebb pontja. A gyerekek, koruknál fogva nem láthatják át ezt, sőt akár nagyszerű dolognak is tekinthetik.
Nagyon elfogultnak kell lennie annak, aki vitatja, hogy a készülő esemény politikai jelleget is hordoz. Már önmagában az a tény, ha egy jelölt - bárhol a világon - kampány időszakban olyat tesz, amely személyét népszerűbbé teheti, színtiszta politika. Mit gondolnak, miért jelennek politikusok ismert emberek, színészek, gyermekek stb. társaságában ? A válasz magától értetődik. Különösen igaz ez városunk esetében, ahol a hajdúszoboszlói FIDESZ jelöltje az űrből jött, hisz semmit nem tett még le az asztalra. Az ingyenes etetés,itatás meg egyenesen vérlázító, bár több kampányban láthattuk már, nem idegen a FIDESZ-től. Azt gondolják Hajdúszoboszló polgárai ennyivel megvehetők ? Szomorúak lennénk, ha ezen múlna a választás. Szoboszló polgárai ennél okosabbak. Az meg egyenesen érthetetlen, hogy az etetés,itatás költségeit miért nem fordítják az iskolák technikai feltételeinek javítására, hiszen ilyen rendezvényeken úgy szokás,hogy a résztvevők is fizetnek szerény összeget, mintegy támogatást. Nem két héttel a választás előtt kellene tartani ezt a remek kis rendezvényt, akkor senki nem foglalkozna vele.

Azt is csiripelik a verebek, hogy a pedagógusok és a szülők felháborodásának hatására változni fog a kép, elkerülendő a nagyobb botrány, az eseményen megtiltják a Fidesz jelöltjeinek népszerűsítését, eltűnnek a plakátok és molinók, mentik a még menthetőt. Ha így lesz, akár mint a mesében, jó vége is lehet a történetnek. Mi ott leszünk és figyelünk, hisz az esemény nyilvános. Aggályaink persze vannak, hisz az örömnapon is kampányolt a FIDESZ, sőt büszkén írta le polgármester- jelöltjük, hogy nagy sikerük volt.

 

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
-57 #1 Máté Lajos 2014-09-19 21:51
Azon tűnődöm, hogy ugye annak idején azért vette el a Fidesz kormányozta ÁLLAM az iskoláinkat, mert egységesíteni akarta az alap-és középfokú oktatás színvonalát. Így szóltak. Azt akkor persze nem mondták, hogy ezt úgy képzelik el, hogy a szoboszlói nívót fogják levinni a bivalyröcsögei oktatás szintjére, mármint ami a dolog anyagi hátterét jelenti. Késő bánat…- mondhatnánk, sok szerepünk nekünk szoboszlóiaknak nem volt benne, ha azt a csomó X-et a szavazólapon ide nem számítjuk és nagylelkűen legyintünk néhány tettre kész ember szolgálatkészsé gére a megvalósítás során. Már azt sem mondom, hogy a feltétel nélküli híveken kívül meggondolatlanu l tehették ezt sokan, mert az eset megismétlődött, ilyet pedig megtévedt ember nem tesz, csak esetleg az, akit az orránál fogva vezetnek. Miért van ilyen érzésem? Mert az, aki tanár,vagy szülő ebben a mátrixban (a gyerekeket szándékosan kihagyom ebből!) pontosan tudja, hogyan változott meg és milyen irányt vett a nagy akarás. Most Szoboszlón a suttogó panaszokat hallva már ott tartunk, hogy az iskolákat fenntartó KLIK nem csak tartozik fűnek-fának, de - gondolom ettől nem függetlenül- már a labdát sem veszi meg a gyerekeknek. Piszok nagy szerencse, hogy az önkormányzati választási kampány közepette mégis van arra lehetőség, hogy ne kerülje el Szoboszlót a Mikulás! Csak részt kell venni egy rendezvényen, toborozni a gyerekeknek, lehetőleg minél több másik gyereket. Elhívni aput, anyut, nagyszülőket egy-két ingyen bármire, ezt a rendszer majd megoldja. Kérdezni nem ér, az rögtön rosszindulatot feltételez. A tét: a gyerekek labdája Karácsonyra (vagy októberre- még jobb!), s ennek ugye egy lokálpatrióta szoboszlói nem lehet kerékkötője. A rendszer nem csupán működik, de jobban is teljesít, ezt hallom. Rossz az, aki rosszra gondol! A legkevesebb, amit tehetünk, hogy magunkévá tesszük ezt a remek kezdeményezést és elmegyünk a családi sportnapra, tanuló gyermekeink és az őket tanító pedagógusok érdekében. Csak ne szakadjon az eső, mert akkor mi lesz a gyerekek labdájával?
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)