Payday Loans
2024 április 28, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A darts és Holácsik András!

Holi-3Egyre több, olyan sportággal ismerkedhetünk meg, melynek tagjai nagyon lelkesen dolgoznak az eredményekért, annak ellenére, hogy pillanatnyilag nincs tömegbázisuk, csak a sport szeretete. Egy ilyen sportnak hódol Hajdúszoboszlón Holácsik András. Kérésünkre, röviden, összefoglalta, hogyan lett a DARTS szerelmese.

 

Angolszász területen (Angliában és Skóciában) illetve Európa nagyon sok országában , főleg Hollandiában, már évtizedek óta van egy sportág melynek nagyon nagy hagyománya van. Sok klubbal, rengeteg igazolt játékossal. Sok ezer embert képesek hétről hétre, képesek szórakoztatni, esetleg játékra csábítani.
. Ennek a sportnak két szakága van a soft műanyag heggyel, automata gépekre játsszák , illetve a steel szakág amikor fémhegyű nyilakkal egy szizalkenderből készült táblára nyilakat dobnak. A számolást egy „író" végzi és fejben számolva egy táblára rögzíti az adatokat. Versenyeken az 501-duplakiszállós játékot játsszák . Egy éve,pontosabban 2013 januárjában ismerkedtem meg a sporttal (Steel darts), amikor a tévé is közvetítette az PDC világbajnokságot. Akkor határoztam el, hogy én is szeretnék versenyszerűen játszani, megmérettetni magam. Indult a klubkeresés! Hol van hazánkban erre lehetőség?! Viszonylag kevés klub ellenére, kiderült van Debrecenbe egy lelkes csapat (Civis Darts Sportegyesület), akik rendszeresen játszanak, és időnként rendeznek versenyeket.
2013 tavaszán részt vettem első versenyemen, több kevesebb sikerrel. Hétről-hétre kerestem a versenyzési lehetőséget, nem csak Debrecenben hanem a környéken: Szeghalom, Nyíregyháza, Sárospatak, Békéscsaba,Tótkomlós,Tiszaföldvár, Zagyvarékas. Nyílt versenyeken sikerült egy –két jobb helyezést elérni: 1. - 2. -2 . hely. Debrecenben, 3. hely Szeghalmon. Majd 2013-14-es szezonba elhatároztam, hogy részt veszek a nemzeti bajnokság fordulóiban ), illetve elindulok az Steel Észak-Magyarországi Darts Ligába, amely 12 fordulóból áll.
Az Magyar Steel Darts Liga küzdelmei egy héttel ezelőtt értek véget ,melyet sikerült megnyernem. A 12 versenynap alatt 3x 5. helyezést értem el, 2 alakalommal 3. lettem, illetve 7 alaklommal játszottam döntőt, amit 2x elvesztettem és 5x megnyertem, és kvalifikáltam magam az országos Stell Darts Liga döntőjére, ami a Pünkösdi hétvégén lesz majd Budapesten. (Jún 7.)
Az Országos bajnokság 6 fordulós, amiből eddig öt forduló volt megrendezve. Az első verseny helyszíne Győr volt, amelyen nem vettem részt. Következő verseny helyszíne Tótkomlós volt, ahol a biztató 17. helyet sikerült elérni, ezt követte Biatorbágy, illetve Ecser. Mind a két helyszínen az első fordulót követően sajnos kiestem. A sorsolás nem kedvezett és az a játékos (Nagy Csaba) ejtett ki, aki jelenleg részt vesz a PDC (darts világszervezet)Kelet Európai kvalifikációs selejtezőjén. Ezt követte a békéscsabai forduló. Rendkívül jó szervezés mellett, sok játékos közül (mintegy 94 induló), 5. helyen végeztem, ahol többek között Nagy Csabát, Székely „penge" Pál sikerült legyőznöm, és szoros küzdelemben, de alul maradtam Mester Zoltán ellen.

Holi-1


Jelenleg így a 124 fős tabella 27. helyén állok, amit nagyon biztatónak ítélek meg ahhoz képest, hogy egy éve játszom.
Ezt követően elhatároztam, hogy részt veszek azon a XVI. WDF-BDO HUNGARIAN OPEN , amelyet Győrben rendeztek meg 2014. május 16-18 között. Túl nagy elvárások nem voltak magammal szemben, mivel első olyan nemzetközi verseny, ahol a külföldi játékosok is részt vesznek. Elsősorban tapasztalatszerzés miatt indultam. A három versenynap mindegyikére jutott egy versenyszám. 1 nap: péntek este Warm Up rendszerű bemelegítő verseny: szintén egyenes kieséses verseny: 128 induló volt: a 17. helyen sikerült zárnom: először egy magyar fiú, majd egy szerb és ismét egy szerb fiú következett. Sajnos a másodiktól vereséget szenvedtem. 2. nap: ekkor zajlott a Hungarian Open: szintén egyenes kieséses verseny volt: egy osztrák játékossal sorsoltak össze : . HANNES SCHNIER (AUT) –akiről annyit kell tudni, hogy 2008-2009-ban részt vet az Word Chanpionships versenysorozatán és olyan játékosokkal játszott mint Adrienn Lewis . Viszonylag jó játék mellett, alulmaradtam, annak ellenére, hogy több alkalommal sikerült 180-at dobnom. Számomra nagyon nagy öröm volt ilyen szintű játékossal játszani. végül is az osztrák versenyző a harmadik helyen zárta a versenyt. 3. nap következett a páros verseny: szintén egyenes kieséses rendszerben zajlottak a versenyek. Debrecenből Fábián Sándor volt a párom. A 34 pár indult és az 5.helyen végeztünk: először, török, szerb és magyar és ismét egy magyar párossal játszottunk.

Holi-3


Ahhoz, hogy ebben a sportágban valaki eredményes legyen, tapasztalatom szerint napi szinten kell gyakorolni, versenyről versenyre kell járni, sok jó játékossal játszani, és nem utolsó sorban jó versenyzői mentalitással kell rendelkezni, mert apró kis nüansznyi dolgokon múlhat a győzelem.
Az idei szezonba (szeptemberig), még lesz pár verseny.: Nemzeti bajnokság utolsó forduló, , Magyar Steel Darts Liga döntő, Debrecenben-Tiszaföldváron-Sárospatakon nyílt verseny. Szeretnék részt venni három nemzetközi versenyen( Bécs-Prága- Bukarest). Mivel hazánkban versenyszerűen kevésbé ismert ez a játék, ezért a játékosoknak saját maguknak kell finanszírozni az utazásokat és a nevezési díjakat, így sokkal nehezebb nemzetközi szinten eredményt elérni. Ahhoz, hogy népszerűbb legyen ez a játék, több klubra, több versenyzőre és nem utolsó sorban több támogatóra lenne szükség.

Holi-4

Holi-5

Holi-6

Szoboszlói Színes–  Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)