Payday Loans
2018 április 23, hétfő
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Provence Hotel-a botránysorozat csak fokozódik! Hová lett 883 millió?

IMG 6175-002Hajdúszoboszlón kellene, hogy felépüljön a város, de lehet, hogy Európa legdrágább szállodája. Egy 24 szobás, szoboszlói viszonylatban, inkább panziónak nevezhető hotel, melynek bekerülési költsége 1 milliárd 262 millió forint. A szokatlan költségvetésű beruházást az Európai Unió és a Magyar Állam támogatja 883 millió forinttal.

 

sajto04Az alapkövet nagy csinnadrattával rakták le 2013. július 2.-án. Az ünnepségen olyan jeles, prominens személyek voltak jelen, mint Bodó Sándor (Fidesz) a Megyei Közgyűlés elnöke, jelenleg Hajdúszoboszló országgyűlési képviselője, Márton Attila, (Fidesz) volt országgyűlési képviselő, Dr. Papp Jenő Fideszes önkormányzati képviselő, és Majoros Petronella, szintén Fideszes önkormányzati képviselő. Fotó:Facebook

 

 

 Az alapkő letétele után, példás sebességgel vágtak bele a munkába, őszre már felhúzták a falakat, és ......és azóta minden áll. Egy szem biztonsági őr vigyázza a területet, az épületet már a gaz is körbe nőtte.
Most májusban, a tervek szerint már vendégeknek kellene pihenni a hotelben. Az átadás azonban úgy tűnik késni fog!

IMG 6174-001

A beruházás 2014 májusában

IMG 6175-002


Ami már a kezdetekkor is feltűnt, úgy az építőiparban, mint a szállodaiparban dolgozó szakembereknek, az igen magas bekerülési költség. Többen osztottak, szoroztak, de a szobánként közel 40-50 millió, sok embernek szemet szúrt. Azt, hogy az építkezés miért állt le, megkérdeztük a tulajdonostól is, de eddig válasz nem érkezett.

IMG 6178-003

A történet 2012 nyarától kezdett érdekessé válni. Röviden, a lényeget összefoglalni elég nehéz. Hajdúszoboszló önkormányzatához kérelem érkezett, egy terület, övezeti besorolásának megváltoztatása miatt. Az első gyanús lépés már akkor megtörtént, mert az építtető a határidőre hivatkozva rendkívüli testületi ülés összehívását kérte. Mivel számára kedvezőtlen döntés született, ezt nem tudta elfogadni, most már megfelelő volt a soron következő ülés is. Erre az ülésre, Dr. Papp Jenő (Fidesz) egyéni képviselői indítványként behozta ismét az ügyet. Egy képviselőt jobb belátásra bírtak, és egy héttel később, az önkormányzat megváltoztatta korábbi döntését, zöld utat adott a beruházásnak.
Nem sokkal később már olvastuk is a nyertesek között a Provence Hotelt. Itt számoltunk be arról, hogy Papp doktor elégedett lehet hatalmi erejével, hisz nyertes lett a pályázat, melynek annyira lelkesen egyengette útját. A támogatási szerződés aláírása, és az alapkőletétel közötti időben, a tulajdonos Kft. ügyvezetője, dr. Szabóné Asztalán Mária kirúgta a projektmenedzserét, és ezért folyik jelenleg is egy polgári peres ügy. Itt a ki nem fizetett jutalék, és munkabér körül megy a vita, de ez viszonylag nem nagy összeg, az ő értékrendjükkel mérve. Mindössze 30-40 millió forintért megy a pereskedés. A full fideszes érdekeltségű, pályázati pénzből épülő „szálloda", többek szerint nem akármilyen luxus igényeket szeretne "kielégíteni".

Amit biztosan tudunk, hogy egy polgári per is folyik az ügyben, közel egy éve, és amire senki nem nagyon számított, néhány hónapja bűnügyi nyomozást rendeltek el. A nyomozást a Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága végzi. Megkeresésünkre, a nyomozás tényét megerősítették, de folyamatban lévő ügyről, pillanatnyilag többet nem árulhatnak el. Meg nem erősített információnk szerint a kiemelt bűnügyek főosztálya nyomoz az ügyben.

 

Mentett képkocka 164 másolata 2-004

Ezek a fotók, a polgári peres tárgyaláson készültek, 2013 őszén.

Mentett képkocka 164 másolata 4-006

 

 

Hozzászólások   

 
+9 #1 ubi40 2014-05-22 05:28
A híreket sem megcáfolni sem megerősíteni nem tudják,blablabl a... :-* .Ha felépűl akkor a helyi munkavállalókat lehet minimálbéren foglalkoztatni napi 12 órában vagy próbanapokkal hülyíteni és elfelejteni kifizetni. :oops: Én szégyenlem magam,hogy városunk a politika mocsarába ragadt és játékszere lett a hatalomnak.Hisz tizés,fúrás könyöklés a szokásos országos séma.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Színes

Kiss Klára - Tel.: +36 30 299 8921, Buzási László - Tel: +36-30 773 0781

E-mail: szoboszloiszines@hotmail.com - szoboszloihirek@t-online.hu

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Gorkíj utca 2.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)