Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A turizmus tényleg jobban teljesít!

IMG 8557A tavalyi évhez képest több százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma és picivel a külföldi is. A vendéglátósok ismét reménykedhetnek és talán tényleg itt a várva várt fordulat, legalábbis az idegenforgalom terén. A Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Régiójának évértékelőjén Katona Ilona igazgató asszony ismertette a pozitív KSH adatokat és közben több szempontból értékelte az évet.

 

 

A régió szakemberei örömmel érkeztek a Tuba Tanyára, és nem csak azért mert 2012-ben az év vendéglátó helye volt a patinás tanya. A kollegák nagy rész a kezdetektől jelen volt Rápolti István vállalkozásában, mely idén 19 éve kápráztatja el az új és a visszatérő vendégeket egyaránt. A házigazda köszöntése után, Dr. Sóvágó László Hajdúszoboszló polgármestere szólt az egybegyűltekhez. A tőle megszokott módon értékelte a turizmust, mint Szoboszló számára legfontosabb tényezőt. Örömét fejezet ki a végett, hogy Szoboszló ismét jobban teljesít és hangsúlyozta teszi mindezt úgy, hogy igazából nem kap megfelelő támogatást. Nem szerepel a város a központi marketing közepén, pedig alaposan megérdemelné a számok alapján! Sajnos a jövő évi számok arra engednek következtetni, hogy 2014 sem lesz dőzsölés ország imázs szinten, de legalább jó lenne, ha gyógyturizmus néven nem csak a dunántult ajánlanák.

IMG 8543-001


IMG 8548A polgármesteri megjegyzésekre Mártonné Máthé Kinga a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgató asszonya reagált. Megnyugtatta az jelenlévőket, hogy a jövő évi marketing büdzséből az Észak-Alföld a harmadik legnagyobb összeget kapja, Budapest és a Balaton után. A nyári szezonra pedig nagyon nagy figyelmet fordítanak. Hihetetlen turisztikai termékek, tematikus útvonalak nőttek ki a földből. A régió meg tudott újulni! Vannak komoly szolgáltatók és biztató lehetőségek, mint például a debreceni repülőtér, melyet jobban szervezett vendégforgalommal ki kell aknázni! A mindig dobogós Hajdúszoboszló turisztikai eredményeiről megjegyezte, hogy az egy milliós vendégéjszaka szám mindenképp tekintélyt követelő! A nyíregyházi sikerek pedig arra mutatnak rá, hogy az Észak-Alföldi Régió hihetetlen lendületet vett. Máthé Kinga záró gondolatként arra kérte a publikumot, saccolják meg hány kilométer van Katona Ilona autójában. A helyes válasz több, mit 60 ezer volt éves szinten, ami jól példázza a végzett munkát, melyet megköszönt az igazgató asszony.

IMG 8556-004


Katona Ilona évértékelőjét szintén köszönettel kezdte. Kollégáinak köszönte meg a közös munkát, melyet immár 14 éve végeznek együtt, majd szokásához híven rövid előadásba kezdett. 27 dia tele tényekkel, KSH adatokkal és ami nem volt képen, azt gyorsan kiegészítette szóban. Megtudhattuk, hogy az Észak-Alföldi Régióban 406 üzleti szálláshely működik, csaknem 40 ezer férőhellyel, és 2239 egyéb több mint 16 ezer férőhellyel. Van 48 fürdő, 3 kiemelt gyógyhely és 9 minősített gyógyfürdő. Húzótermék tehát az egészségturizmus, a többi, kulturális, esemény, öko, aktív és gasztro csak ez után jöhet. A gyógyító észak-alföld tényleg gyógyító, a profi humán erőforrásával, egészséges környezetével és remek helyi termékeivel.
2013 első tíz hónapjában legtöbben Lengyelországból érkeztek hazánkba, második helyen Németország, harmadik helyen Románia áll. Őket Szlovákia, Ukrajna és Orosz ország követi. A vendégéjszakák száma belföldi vonatkozásban 6,9 % nőtt, a külföldi adatok szerényebbek, a forgalom 1,8 % emelkedett.
2007 és 2013 között 200 turisztikai projekt nyert mintegy 60 milliárd forint értékű támogatást. Szoboszló vonatkozásában Katona Ilona hangsúlyozta, hogy remek eredményeket tudhat magáénak a város, a szakemberek mégsem dőlnek hátra és várják úgy a vendégeket. Mindig azon törik a fejüket, hogy lehetne még jobban csinálni, és ez jó!

IMG 8564-005

IMG 8568-006

IMG 8573-008

IMG 8572-007

IMG 8584-010

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)