Payday Loans
2024 március 29, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Először adtak át Fekete Bori-díjat

IMG 8239-051Szombaton délután A Hotel Atlantis-ban első alkalommal adták át a Fekete Bori-díjat Tamus István grafikusművésznek, egykori kollégájának. A díjátadón és Tamus István kiállításán megjelenteket Dr. Sóvágó László a fürdőváros polgármestere köszöntötte.

 

Elismeréssel szólt a Fekete Borbála Alapítvány munkájáról, hangsúlyozva, hogy megbecsülést érdemelnek azok az alapítók és kuratóriumi tagok, akik szabadidejük feláldozásával értékeket őriznek és teremtenek meg.
A Fekete Borbála Alapítvány által létrehozott elismerést azok az alkotóművész rajztanárok kaphatják meg, akik nagymértékben hozzájárulnak Fekete Borbála emlékének megőrzéséhez, szellemiségének tovább örökítéséhez, mondta Kőrösy Gáborné a kuratórium elnöke. Részletesen szólt arról a szakmai munkáról, amellyel az alapítvány létrehozásában, működésében Tamus István segítséget nyújtott.
Az alapítvány névadóját rendhagyó módon idézték meg, Tatár Éva Jégvirágzás című kötetéből hangzott el három vers, melyet három Fekete Borbála festmény ihletett. A verseket Arany-Dóró Kitti mondta el.
A kiállítást Szakolczay Lajos irodalomtörténész, irodalom és művészetkritikus nyitotta meg. Elmondta, hogy Tamus István alkot és tanít, e mellett kiváló művészetszervező, főprofilja a grafika: a linó- fa- és rézmetszetei mellett az akvarelljei is figyelemre méltóak. Debreceni művészként ott van az ország jelentős grafikai művészei között.
A megnyitón közreműködött Faragó Laura (ének) és Kádár Edit (gordonka).
A Fekete Bori-díj plakettjét Nagy Előd éremművész készítette. Az alapítvány köszönetet mondott azoknak a művészeknek, alkotóknak, akik az elmúlt évben egy munkájukat ajánlották fel – amelyeket az alapítvány aukción értékesített – hogy a díj plakettje elkészülhessen. Megköszönte azoknak a támogatását is, akik valamilyen formában (anyagilag, hasznos munkával), támogatták munkájukat.

Képgaléria megtekinthető ITT!

IMG 8185-026

IMG 8239-051

IMG 8225-043

Szoboszlói Színes- Tatár Éva-Fotó:Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)