Payday Loans
2024 március 29, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Átadták a sportkomplexumot a balmazújvárosi Kőnig Rendezvényközpontban

IMG 2199-140Rekordidő alatt készült el a balmazújvárosi Kőnig Rendezvényközpont, amely a férfi kézilabda NB1/B osztályban szereplő Kőnig Trade Balmazújváros csapat otthona lesz a jövőben.

 

IMG 2162-112Az augusztus 16-án tartott ünnepélyes megnyitót követően a romániai Turda, valamint Gyöngyös, Mezőkövesd és Balmazújváros kézilabda csapatainak részvételével két napos felkészülési torna vette kezdetét. Az eseményen olyan kézilabda legendák is megjelentek, mint Komáromi Ákos, Köstner Vilmos vagy Skalinszky László.

 

 

IMG 2063-043Dr. Tiba István balmazújvárosi polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy a termálvízben gazdag kisváros számára egyre nagyobb lehetőséget nyújt a sportturizmus fejlődése. A jelenlegi gazdasági helyzetben példaértékűnek nevezte az olyan magán kezdeményezésben megvalósuló fejlesztéseket, mint amilyen a Kőnig Rendezvényközpont megépítése.

 

IMG 2026-009A kézilabda klub tulajdonosa, id. Király Sándor hozzátette a fejlesztések itt nem állnak le. A 400 millió forintból megvalósuló beruházás első részében 530 üllőhely került kialakításra, de a csarnok befogadóképessége hamarosan tovább bővül további 350 üllőhellyel. Ez ugyanis az egyik feltétele, hogy októberben itt lehessen megrendezni a Magyarország – Spanyolország férfi kézilabda mérkőzést. A cél pedig az, hogy folyamatosan legyenek itt nemzetközi mérkőzések. Illetve a hazai csapat minél nagyobb szurkolói támogatással együtt harcolja ki már a most kezdődő bajnoki évben az első osztályba való feljutást.

IMG 2029-012Egész Balmazújváros közös álma vált tehát valóra a kézilabdázás új fellegvárának elkészültével. A régi nagy játékosok előtt való tisztelgés jegyében elsőként az 50-es, 60-as, 70-es évek nagy játékosai vehették birtokba a pályát egy bemutató mérkőzés erejéig. Majd következett a Turda - Gyöngyös és a Balmazújváros – Mezőkövesd mérkőzés. A román csapat az elmúlt szezonban bajnoksága ötödik helyén végzett, így végig kiélezett küzdelem folyt a pályán a gyöngyösiek ellen. A mérkőzést végül Frey Tamás 8 góljának és kiemelkedő játékának köszönhetően 30:27 arányban a Gyöngyös nyerte.
Az elmúlt bajnokságban éppen a Mezőkövesd ütötte el a feljutástól a hazai csapatot, ám a sorsdöntő mérkőzést akkor a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban kellett lejátszania az újvárosiaknak. A szurkolók ráadásul abban is bízhattak, hogy érkezett a kispadra Füzesi Ferenc, aki korábban irányította már az Orosháza, a Tatabánya és a Csurgó csapatát is

Király Sándor tulajdonos megnyitó beszéde:

Kedves Vendégeink!
IMG 2034-017Az álmok néha valóra válnak. Büszkén mondhatom, hogy amikor néhány hónappal ezelőtt ezen a helyen becsuktam a szemem és elképzeltem ide egy kézilabda csarnokot, akkor pontosan ezt a képet láttam magam előtt, mint ami most elém tárul. Egy gyönyörű kézilabda pályát, telt házas nézőteret, a régi sporttársakat, a kézilabda sport nagy legendáit és első osztályú ellenfeleket láttam. Mindez most valóban itt van előttem.
Azt hiszem, hogy az én álmom mindannyiunk álma volt. Balmazújvároson mindig is szerették a kézilabdát. Visszagondolva az elmúlt évtizedekre össze se lehet számolni azoknak a számát, akik játékosként megfordultak a helyi kézilabda csapatban. Egyes játékosok a válogatottságig vitték, sokan mások csak örök sportemlékeket szereztek. Mindenkinek meg van a maga NAGY mérkőzése, amelynek pillanatai az idő múlásával egyre szebbé váltak. Voltak jobb évek és voltak kevésbé jó időszakok a csapat életében, de a szurkolók mindig kitartottak a csapat mellett. Vajon hányszor hangzott el edzés vagy mérkőzés után az a sóhaj, hogy „mennyivel másabb lenne, ha nekünk is lenne egy igazi kézilabda csarnokunk"? Vajon hányszor zsúfolódtunk össze egy-egy iskolai rendezvényen és szomorkodtunk azon, hogy nem látjuk rendesen a gyerek ballagását? Vajon hányszor kellett lemondani egy-egy kulturális rendezvényt azért, mert nem volt alkalmas helyszín a megrendezésére? A mai nappal ezek az idők végleg elmúltak.
Mert a Kőnig Rendezvényközpont nem csak a kézilabdásoké lesz, hanem otthonra lelnek itt a kosárlabda, a futsal, a kispályás labdarúgás, a tollaslabda, a torna és más sportágak kedvelői is. De a sporton túl kulturális programok, városi rendezvények, koncertek és céges kiállítások is megrendezésre kerülnek.
IMG 2121-079A Rendezvényközpont rekordidő alatt készült el, de még csak a beruházás első felén vagyunk túl. Eddig közel 400 millió forintot költöttünk a csarnokra és mindannyian büszkék lehetünk rá, mert ilyen sport komplexum kevés van az országban. De itt még nem állunk meg a fejlődésben! Hamarosan kibővítjük a nézőteret további 350-400 üllőhellyel a mögöttem látható lemezborítás leszedésével. A bővítéssel lehetőség nyílik majd arra, hogy nemzetközi mérkőzéseket is rendezhessünk. Szeretnénk idehozni válogatott mérkőzéseket, és ha minden jól megy, ősszel már itt mérkőzik meg egymással a magyar és a spanyol férfi válogatott.
A balmazújvárosi ÉLET most újra pezseg. Minket nem fenyegethet az a veszély, hogy a fiatalok elköltöznek más városokba, mert itt igenis jó élni! Büszke érzés balmazújvárosinak lenni! A Kőnig Rendezvényközpont a kézilabdázás új fellegvára lett. Vigyázzunk rá közösen, mert nagyon sokat kellett várnunk, amíg az álmunk valóra vált! Azt kívánom, legyen telt ház minden hazai kézilabda mérkőzésen és érjük el együtt a történelmi tettet: legyen (újra) első osztályú férfi kézilabda csapata városunknak!

Még több fotó az ünnepi avatásról a képgalériában!

IMG 2171-117

Király Sándor a legfiatalabb szurkolóval, aki egyben az unokája is.

IMG 2036-019

IMG 2122-080

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)