Payday Loans
2024 április 28, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Helyreigazítás helyett

IMG 7619-002Tegnap délután megjelentettünk egy rövid kis cikket az 1 éves Termelői Piacról. A piacot létrehozó és működtető két hölgytől, akik egyben a fő szervezi is péntek délutáni piacnak, kaptunk a mai nap egy helyreigazítási kérelmet.

 

Igen Tisztelt Búzási László!

Kérném helyreigazítását az alább megjelentetett cikk részletre mely tudtunk és hozzájárulásunk nélkül jelent meg .

IMG 7616-001Ime a sérelmezett három mondat, ami kivágta a biztosítékot:

( Ugyanezzel a céllal valósult meg néhány évvel ezelőtt a Szociális Bolthálózat, ami azóta szépen elhalványult. Azt pedig, hogy mennyivel nagyobb a választék péntek délután, mint egy sima szombat délelőtt, azt mindenki ítélje meg saját tapasztalata alapján. Ugyanez érvényes az árakra, és a minőségre is.)

 

Mivel nem tájékozódtak Piacunk célja és házirendjéről mely kifüggesztve megtalálható A3 példányban a Piacfelügyelet irodájában melyben célunk egyértelműen megfogalmazásra kerül kérném az alábbi helybitést nyilvánosságra hozni.

Köszönettel

Tóth Márta Sándorné Balla Judit


A levél a piac házirendjével folytatódik.

 

Válaszunk pedig a következő:

 

Tisztelt Tóth Márta és Sándorné Balla Judit!

Megpróbálok szépen sorban az Önök gondolatmenete szerint válaszolni, amit tekinthetnek helyreigazításnak is, bár ennek a látszatát is szeretném elkerülni.

1, a cikk....tudtunk és hozzájárulásunk nélkül jelent meg .

IMG 7623-003Ez lehet, hogy az én tájékozatlanságomnak köszönhető. A rendszerváltás óta bizony egyre többször előfordult már, hogy egy-egy cikk a hatóságok és az ellenőrző szervek tudta, hozzájárulása és engedélye nélkül jelent meg. A rendszerváltást megelőző 40 évben valóban működött a cenzúra, kifelé csak a jót és a szépet lehetett megírni. Én naívan azt hittem ennek a korszaknak már vége. Akkor voltak, akik megmondtk mi mehet, és mi nem. Ezek a nagyhatalmú mindenható emberek általában a városi és megyei párttitkárok voltak.
Ezek után tisztelettel megkérdezném, hogy a jövőben milyen esetekben kell Önökhöz fordulni a hozzájárulásuk megadása miatt? Csak a Termelői Piac, vagy általában a mezőgazdaság és a termelés témakörében, vagy egyszerűen minden cikk csak az önök engedélye után közölhető.
Addig is, míg ez nem jelenik meg a Magyar Közlönyben, én néha megpróbálok egy-egy engedély nélküli cikket átcsempészni a cenzúrán.

2, Mivel nem tájékozódtak Piacunk célja és házirendjéről mely kifüggesztve megtalálható A3 példányban a Piacfelügyelet irodájában melyben célunk egyértelműen megfogalmazásra kerül kérném az alábbi helybitést nyilvánosságra hozni.

IMG 7627-004Ismét egy nagy hibát követtem el, több vásárlótársammal együtt. Mielőtt megvettem a két csomag hagymát, nem mentem fel a Piacfelügyelet irodájába, és nem olvastam el a házirendet. Azt pedig, hogy nem tájékozódtunk, maximálisan visszautasítom. Tájékozódni nem csak a házirendből lehet, hanem uram bocsá, vettük azt a bátorságot, hogy beszélgettünk az árusokkal ugyanúgy, mint a vevőkkel. Ezt azzal szeretném bizonyítani hogy a mostani cikkhez az elmúlt év fotóiból válogattam.

Azt el kell ismerni, hogy az ott kínált termékek kiválóak és az eladó személyéhez köthetők, de ugyanez elmondható a szombati piacon is. Az szintén újdonság, hogy ha valaki bőrből készült pénztárcát, vagy agyagedényt szeretne vásárolni azt is megteheti. A választékba és az ár kérdésébe most nem mennék bele, azt inkább majd egy legközelebbi cikkben megbeszéljük.

IMG 7628-005Visszatérve a cikk elejére, az engedélyezési kérdésre engem azért ért váratlanul, mert ezt tavaly egyszer már megbeszéltük a szervező hölgyek közül Tóth Mártával, akiről azért azt tudni kell, hogy Örvendi László országgyűlési és helyi Fideszes képviselő barátnője, élettársa, vagy felesége, ezt pontosan valóban nem tudom. Már az elmúlt évben is próbált rávenni, hogy mielőtt megjelentetünk egy cikket szeretné látni. Természetesen ebben akkor sem, és most sem vagyok partner, erre ott van a mostani városi tv, és az újság.

A Termelői Piac házirendjének széleskörű megismertetésével természetesen szívesen állunk rendelkezésére, persze nem a helyreigazítás keretein belül.

 

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
-17 #3 Doktor Andar 2013-06-19 11:11
Ez van kedves Buzási úr!
Újabb komisszár a közélet egén és nő.
Velük nagyon kell vigyázni!
Tessék helyreigazítani!
Mindegy mit. A lényeg a helyreigazítás és tudjanak róla, meg egyezzenek bele.
Nem más az a levél, csak Ö László tesztelte a médiátokat. A következő lépés a hozzáférési adatok átadására felszólító legfőbb ügyészi levél lesz. Így nem kell még levelet sem írniuk, közvetlenül elvégezhetik a helyreigazítást és tudni is fognak róla. Természetesen a jobbik is csatlakozni fog a levelezéshez, hiszen a termelői piac csakis nemzeti alapon működhet. Ottan nincsen helye egy független újságírónak, pláne internetesnek. Elképesztő, hogy ezek mire képesek! Fotóznak! Véleményt alkotnak! És... legfőbbképpen.. . nem igazítanak helyre.
Egyenes út a "morális válság" eszkalációjához . Brrrr...!
 
 
+9 #2 zagyika60 2013-06-19 09:25
Na ugye hogy nem jelenik meg a hozzászólás ha kritikus és ellentétes az önök politikai állásával !Hogy is állunk akkkor a cenzúrával ? Maguknak mindent lehet, a hozzászólónak semmit ? Abban is biztos vagyok,hogy mások is irtak be kritikus hozzászólást, csak nem jelenik meg semmi! Én éltem a gyanúval, hogy nem fog megjenni, ezért e-mailben elküldtem hozzászólásomat Tóth Mártának !
 
 
+13 #1 zagyika60 2013-06-18 16:07
Az a három mondat nálam is kiverte a biztosítékot, pedig én csak egy olvasó, és vásárló vagyok. Sajnos az már önöknél megszokott dolog, hogy aki nem a baloldalt képviseli, támogatja, azt piszkálják, szúrkálják, támadják ahol csak tehetik.A mocskoskodás ebben a cikkben is fellelhető,a Magyar Közlönyre utalás, stb. Az pedig, hogy kinek ki az barátnője, felesége, magámügy, senkinek semmi köze hozzá !
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)