Payday Loans
2024 május 21, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Trükkös tolvajok-bravúros elfogás

DSC 0137-004Kukorica vásárlás ürügyén jutottak be a trükkös tolvajok egy hajdúszoboszlói asszony házába, majd onnan figyelmét elterelve     1 000 000 forintot tulajdonítottak el. A hajdúszoboszlói és balmazújvárosi rendőrök azonban rövid időn belül elfogták a tolvajokat.

DSC 0127-001A 84 éves asszony a háza ablakába tette ki a hirdetést, hogy eladó kukoricája van, ez alapján kereste fel három férfi 2013. május 14-én délelőtt. A férfiak az idős sértettől tízezer forintért vásároltak a terményből, amelyért egy húszezer forintost adtak át. Miközben az asszony visszaadott, kifigyelték a pénz rejtekhelyét és később innen tulajdonították el a sértett összes megtakarított pénzét.

Az asszony a három férfi távozását követően vette észre, hogy pénzét ellopták és azonnal értesítette a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságot, így „forrónyomon" indulhatott meg a tolvajok felkutatása.

Kevéssel a bejelentést követően – a sértett által adott rendszámtöredék és gépjárműleírás segítségével – a nagyhegyesi körzeti megbízott felfigyelt a Balmazújváros irányába tartó járműre. A trükkösök elfogásába a balmazújvárosi rendőrök is bekapcsolódtak, így a város határában a Lovarda közelében fogták el a három férfit, akik az autójukat hátrahagyva, futva próbáltak elmenekülni az egyenruhások elől. Egyikük egy bokros részen megpróbálta elrejteni az eltulajdonított pénzt, de a rendőrök megtalálták.

DSC 0135-003Az elfogott L. János 45 éves és L. Krisztián 31 éves sajókazai, valamint H. Elek 41 éves sajóbábonyi lakost a járőrök előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket a nyomozók. Az őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatja le és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

DSC 0154-005

DSC 0137-004

Ma délben a rendőrség munkatársai visszavitték az ellopott pénzt a néninek.

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
+10 #2 takika7 2013-05-16 12:50
Tisztelt Máté Úr. Szeretném megköszönni a gratulációját a magam és a balmazújvárosi rendőrök nevében.
A nagyhegyesi körzeti megbízott
 
 
+15 #1 Máté Lajos 2013-05-15 21:56
Ha belegondolok, ritka szerencse a szerencsétlensé gben, hogy a néni tudott valami támpontot adni a rendőröknek és a hegyesi körzeti megbízott éppen arra járt. Ebből az a tanulság, hogy bármilyen gyanús helyzetbe kerül valaki, meg kell próbálni a fontos részletekre odafifgyelni és rögzíteni azokat, majd késedelem nélkül bejelentést tenni. A felderítés esélye ilyenkor a legnagyobb, ráadásul tettenérés esetén a bizonyítás is sokkal egyszerűbb a bírósági eljárás során. Elképesztő, hogy az idős, gyakran egyedül élő emberek mennyire kiszolgáltatott ak... Az ilyen esetek elkerüléséhez a felvilágosításo n túl a család és a szűkebb lakókörnyezet odafigyelésére is szükség van. Gratulálok a Rendőrségnek az elkövetők gyors elfogásához!
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)