Payday Loans
2018 április 23, hétfő
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Barát vagyok, miben segíthetek?

DSC_0172A „Barát vagyok, miben segíthetek?” elnevezésű Facebook csoportot szoboszlói fiatalok hívták életre és rögtön az alakulás után, megtartották első jótékonysági rendezvényüket is. Vasárnap délben meleg ebéddel, házi készítésű süteményekkel, apró ajándékokkal és névre szóló meglepetés csomagokkal kedveskedtek a szoboszlói rászorultaknak. 

 

 

A Barát vagyok, miben segíthetek? január közepén alakult. A csoport óriási ütemben terjeszkedik a térképen, és őszintén hisz céljaiban! A tagok létszáma percről percre nő, és mindenki örül, hogy barátokra talál az internet segítségével! A csoportban valamennyi tag komolyan gondolja, hogy önzetlen segítséggel túl lehet élni minden nehézséget! Hisznek abban, hogy élnek még jó emberek és ez szárnyakat ad a közösségnek, ahol ezáltal egyből beindult a pozitív gondolatokat serkentő gépezet.

 

Mivel a neten határtalan ütemben kezdett fejlődni az oldal Kerek László ötlete nyomán a csapat tagjai elkezdtek szervezni egy jótékonysági eseményt.Annak érdekében, hogy az összegyűjtött babaruhák, a megunt játékok, könyvek és a kinőtt kiságy a lehető legjobb helyre kerüljön, felvették a kapcsolatot a Hajdúszoboszlói Családsegítő DSC_0156Szolgálattal. Felmérték a terepet, mekkora létszámról lenne szó, és ha már rekord sebességgel gyűltek az adományok, gyorsan meg kellett szervezni az átadást is! Az ötlet kitalálója Kerek László felajánlotta, hogy szívesen főz egy ebédet, az összejövetelre, a lányok pedig süteményeket sütöttek. Káposztás Gergely helyi vendéglátós a helyet ajánlotta fel, és rögtön alakult takarítóbrigád, akik a buli után eltüntették a nyomokat. Volt műsor bohóccal, jókedv és kacagás. Az előkészületek reggel hétkor kezdődtek és este hétre már nyoma sem maradt a szoboszlói önkéntesség egyik legnagyobb eseményének. A DSC_0233Barátok több mint ötven hajdúszoboszlói gyermeknek varázsoltak mosolyt az arcára, és ha a szülőket is számoljuk, több mint hatvan embernek szereztek örömöt január utolsó vasárnapján. Olyan sok felajánlott dolog gyűlt össze, hogy a ki nem osztott dolgokat öt kocsival tudták bevinni a családsegítő irodába. Volt olyan tag, aki Budapestről indult, összeszedte a felajánlásokat az ország keleti végéről, egész nap aktívan segített és este indult haza. Zoltán azt mondta eszébe sem jutott forintosítani a dolgokat. Benzinár, idő nem számít, ha az ember segíthet. Ezt nem kell magyarázni, mert ha magyarázni kell, akkor már régen rossz! Sőt felesleges! Ő még emlékszik arra, hogy milyen nehéz gyermekkora volt, és ha most egy picit is tudott segíteni rossz körülmények között élő gyermekeken, már megérte! Zoltán egyébként hazafelé sem ment üres kézzel. A csoporton belül gazdát cserélt hörcsögöt fuvarozta -„összkomfortos lakásával együtt”- Szoboszlóról Budapestre. Helyi szinten legalább negyven ember összehangolt munkájára volt szükség ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Szociális területen dolgozó vezetők, marketing szakember, vállalkozók és a civil élet legkülönfélébb területeiről érkező barátok segítettek abban, hogy az első jótékonysági nap jól sikerüljön. Segítettek nagyik, akik otthon vigyáztak a kicsikre, amíg szüleik jótékonykodtak és házastársak, partnerek, ismerősök, munkatársak, akik tartották a frontot, hogy az élet zökkenőmentesen menjen tovább vasárnap. Köszönet érte mindenkinek!!!

 

 

DSC_0300Az alulról jövő kezdeményezés során, olyan rendezvényt szerveztek a csoport tagjai, ami örök emlék marad mindenki számára! Nem volt hivatalos forgatókönyv, protokoll, ünnepi beszéd. Öltönyös urak, kosztümös hölgyek. Véget nem érő megbeszélések, költségvetés, pénzmozgás és felesleges vállveregetés. Volt közös munka, lelkesedés, megoldandó feladatok, siker, fény, csillogás! A szemekben is!!!

 

 

 BVS_kapcsolat

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu 

a target=

Hozzászólások   

 
+1 #65 Uri Gyöngyi 2012-11-12 20:25
Ne haragudjatok, hogy zavarlak benneteketegyed ül nevelem a két gyermekemet es az anyagi helyzetünk nem túl fényes szinte napról napra élünk. Centrifuga sincsen nekünk es kézzel kell ki csavarni a ruhákat. Ebben kérem a segitsegeteket előre is köszönöm.
 
 
0 #64 Guest 2012-07-10 16:01
Sziasztok!
Öcsémék Balatonszárszón voltak a Zichy Géza zeneiskolával táborozni! Sikeresen ott hagyta a sportcipőjét! Nem egy márkás, de jelenleg ez az egy sportcipője van neki! Az érdekelne, hogy a közeljövőben megy-e valaki oda, vagy áthalad-e rajta? Esetleg a környékére megy-e valaki? Nem Hajdúszoboszlón lakok, hanem Hajdúszováton, de aki Szoboszlóig el tudná hozni, azt nagyon megköszönném! Pontos címet sajnos MÉG nem tudok! :S
 
 
+1 #63 Guest 2012-03-22 07:53
Üdvözlök mindenkit! :-)

Zsuzsa vagyok, fél éve élünk a párommal Hajdúszoboszlón . Szociálpedagógu sként diplomáztam. Pályakezdő vagyok. Sajnos még nem sikerült munkát találnom. Helyben vagy a közelben szeretnék dolgozni.
Aki tud, kérem segítsen!
zsuzsa89@freemail.hu
 
 
-1 #62 Guest 2012-03-12 19:15
Sziasztok elfelejtettem az email címemet megadni :oops: kriszta@freemail.hu
 
 
0 #61 Guest 2012-03-11 18:27
Ne haragudjatok hogy zavarlak benneteket de segítségre lenne szükségem .Keresek megbízható műgyűjtőt vagy olyan emberkét aki ért a régi bélyegekhez ,hajókhoz..Sajn os nagyon nagy szükségünk lenne a pénzre ,mert nagy az adósságunk .Van nekünk egy gyűjteményünk ami hátha ér is valamit .Ehhez kéne olyan szakember aki ért hozzá .Kérlek ha tudsz valakit ajánlani szívesen venném ..Köszönöm előre is ...Krisztina
 
 
-1 #60 Guest 2012-03-10 18:17
:-) :sigh: mert mi nem vehetünk részt ebben, sajnos ettöl több család van aki rászorult
 
 
+1 #59 Guest 2012-03-07 14:28
A weboldalra NYÍLT a regisztráció!

baratvagyok-segithetek.hu

Szerettel Üdvözlünk Mindenkit!
 
 
+1 #58 Guest 2012-03-07 13:09
Kedves Barátok! Segithetek? Akár Hajóson is meg lehetne kezdeni egymásnak a sagitségeket.Én a mult évben vettem itt egy házat és már nem todom a kőműves munkákat és vizszerelést csináltatni. Én segitek a varrásommal gyerekfelügyele ttel , vagy idősekre vigyáznék. Kérem fogjunk össze és segitsünk egymáson!! Aranka vagyok két gyerekét egyedül nevelő rokkantnyugdija s.
 
 
+1 #57 Guest 2012-03-07 12:43
Üdv Mindenkine!

Facebook csatlakozási link:

facebook.com/.../...
 
 
+1 #56 Guest 2012-03-07 12:07
Sziasztok ..Gratulálok és szeretnék csatlakozni :oops:
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Szoboszlói Színes

Kiss Klára - Tel.: +36 30 299 8921, Buzási László - Tel: +36-30 773 0781

E-mail: szoboszloiszines@hotmail.com - szoboszloihirek@t-online.hu

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Gorkíj utca 2.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)