Payday Loans
2024 április 20, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Mérlegel és értékel a hajdúszoboszlói Jobbik

jobbik02Lassan másfél éve voltak az önkormányzati választások. Lássuk, hogyan értékeli a Jobbik az elmúlt időt? Mennyire voltak aktívak helyi szinten és milyen munkát végeztek? A Hajdúszoboszlói Jobbik Alapszervezete mindig aktívan kampányolt, de a helyhatósági választások során megfelelő személy hiányában nem indítottak polgármester jelöltet. A helyi képviselőtestületbe Tóth Attila jutott be a listás szavazatok alapján, a kulturális bizottságban pedig Jónás Kálmán kapott helyet.
Tóth Attila gyorsan, teljesen „jogászosan”, egyre inkább úgy fogalmaz, mint egy vérbeli politikus. 2010-ben még nem volt polgármester jelöltjük, de 2014-re lesz! Persze ez még nagyon messze van, de politikai viszonylatban másképp telik az idő, soha nem lehet elég előrelátó az ember. 
jobbik01A Jobbik már 2010 tavaszán megmondta, hogy a Fidesz nem fog tudni mit kezdeni a 2/3-dal. Szerintük ugyanazt az impotenciát mutatja a párt, mint elődje, az MSZP. A két szoboszlói politikus egyetért a múltkori budapesti „Tagok legyünk, vagy szabadok” című tüntetésen történt zászlóégetéssel, ők is az első sorból hallgatták a felszólalásokat. Jónás Kálmán szerint az EU – mint szervezet – zászlajában a csillagok a tagországok mellérendeltségi viszonyát lenne hivatott szimbolizálni. Magyarország jelenlegi helyzete csak egy harmadosztályú tagság, annak minden hátrányával és csekély hasznával. Mindketten állítják, 2007-óta sokat változott az EU, a Lisszaboni Szerződés elfogadásával az Európai Unió már nem a régi! Tóth Attila véleménye szerint, amit José Manuel Barroso, mint az Európai Bizottság elnöke megengedett magának az országgal szemben, ahhoz képest a zászlóégetés egy baráti gesztus volt. A Jobbik egyébként nem Európa ellen van, csupán erős nemzetállamok szövetségét szeretne, ahol a tagországok egyenlő partnerként tekintenek egymásra.
Érzéseik és tapasztalataik alapján a támogatóik száma növekszik, az ébredő magyarok egyre inkább látják az összefüggéseket, és fordulnak a Jobbik felé. Szerintük a média a lejáratási kísérletek után az elhallgatás eszközéhez nyúlt, parlamenti felszólalásaikat, törvényjavaslataikat, véleményüket nem közvetítik a televíziók, újságok. Ezért a Jobbik pereket indított, amelyekben már születtek is elmarasztaló ítéletek a kereskedelmi csatornák ellen.
jobbik03Beszámoltak róla, hogy pont ezért döntött úgy a parlamenti frakciójuk, hogy Hazai Pálya címmel kéthavonta megjelenő ingyenes újságot hoznak létre, amelyben tudósíthatják az ország lakosságát a valós állapotokról, az általuk elvégzett munkáról és a problémák megoldásának lehetőségeiről. A lapot jelenleg kétmillió példányban nyomtatják a frakció pénzéből. Ezzel a Hazai Pálya az ország legnagyobb példányszámú sajtóterméke, azt társadalmi munkában a helyi alapszervezetek tagjai, segítői terjesztik. A helyi médiával jó kapcsolatban vannak, mint még sok mindenben, a szoboszlói viszonyok teljesen mások, mint az országos helyzet.
Tóth Attila szerint a választások idején a pártok közül csak a Jobbiknak volt igazi programja. Ebből sok mindent átvett ugyan a Fidesz, de csak felpuhítva, pont lényegét kiiktatva valósította azt meg. Például az ’56-os megtorlások irányítóit lehet ugyan büntetni, de a kormány módosítása alapján ez alól ki lehet bújni egészségügyi állapotra és életkorra hivatkozva. A Jobbik indítványozta azt is, hogy a magyar föld és a vízkészlet kapjon alkotmányos védelmet. Névszerinti szavazást kértek, de az összes fideszes erre nemet mondott, köztük Örvendi László és Márton Attila is. Ebben a kérdésben is a pártfegyelmet tartották fontosabbnak, nem az ország és a gazdák érdekekét, állítja Tóth Attila és Jónás Kálmán. Azon, hogy Oláh Lajos a terület volt mszp-s, jelenleg „demokratikus koalíció”-s képviselője is nemet mondott, nem lepődtek meg.
jobbik08Az országos témákról kanyarodjunk a szoboszlói dolgok felé. A 2011-es feladataik közül elsőnek a szervezet mozgalmi jellegét erősítő megmozdulásokat sorolják beszélgető partnereim, majd következnek az elért eredmények. Jónás Kálmán szerint a legnagyobb sikere a rovásírásos helységnévtáblák felállítása volt. Ezt az országban egyedülálló módon valósították meg, a két saját forrásból finanszírozott tábla mellé hármat az önkormányzat támogatásával és a Városszépítő Egyesület segítségével állítottak fel. Összességében a Kárpát-medencében 500 körüli település csatlakozott ehhez a mozgalomhoz. A szoboszlói avatón jelen volt Szegedi Csanád Európai Parlamenti képviselő, a Jobbik alelnöke is.
A hajdúszoboszlói tavaszi fesztiválra a Jobbik több programtervezettel segítette a Művelődési Központ munkáját. Jónás Kálmán kapcsolatai révén neves előadóművészekkel egyeztetett, ám végül csak a L’art pour l’art társulat került be a végleges műsorba. Az előadás óriási siker volt, telt házzal ment.
Szintén eredményes volt a Jobbik első országos „Wass Albert” könyvgyűjtő akciója is. Itt csatlakozott be először a mozgalom életébe a Hajdúszoboszlón is megalakult Jobbik Ifjúsági Tagozat. A program során a városunkban kiemelten sok tankönyv és szépirodalmi mű gyűlt össze, amiket teherautókkal juttattak el a szórvány településeken élő csángó magyarokhoz. Itt is szeretnék megköszönni az iskolaigazgatók segítségét, amivel támogatták az akció sikerét!
Tóth Attila számára a legfontosabb helyen a gyógyvíz védelme áll. Az elmúlt évben sikerült több embernek, üzleti körnek is a „lábára lépni”, de a Jobbik szerint a város érdeke ezt diktálta. Cél volt, hogy a szállodák egyenlő feltételekkel kapják meg a működésükhöz nélkülözhetetlen gyógyvizet, és ne legyen kivételezés senkivel! Ezt hathatós munkával sikerült elérniük!
Advent1Tóth Attila azt mondja, egyszerű a Jobbik politikusának lenni: Mindig a város érdekeit kell szem előtt tartania, és aszerint kell cselekednie. Személyes sikernek könyveli el, hogy indítványára Trianon emléknapot szerveztek, mely a városi megemlékezések sorába került. Szintén az országban egyedülálló módon, az ünnepségen a jobbikos politikus mondta a beszédet. Az adventi időszakban a kettőskereszt állításuk – a kezdeti tiltások ellenére – 2011-ben már harmadik alkalommal valósult meg a Hősök terén. Az eseményen Zolcsák Miklós görög katolikus parókus adott szolgálatot és szentelte fel az öt méteres fából készült keresztet.

Tóth Attila, mint az Egészségügyi és Szociális Bizottság vezetője sikeresnek ítéli az Egészségház felújítását. Reméli, hogy az 1987-ben a lakosság által téglajegyekből felépített fontos létesítmény, a mostani beruházás után ismét a lakosság megelégedésére szolgál majd, bár kérdés, mi lesz az államosítás után, amiről még senki nem tudja, hogyan fog végbe menni. A képviselő itt megjegyzi, szerinte, amit a Fidesz kormány csinál, az egyszerű lopás. A tényleges kisajátítás azonnali és teljes kártalanítással járna, ez a mostani tervezet azonban a legrosszabb időket idéző államosításra emlékeztet.
Tóth Attila a költségvetés vitájában mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a szociális keret növekedjen, és még többet tudjanak segíteni a rászorulókon. Bizottsági keretből beszereznek például tíz teakonyhát, melyeknek egy részét már el is juttatták oda, ahol szükség van rájuk. A hozzájuk való tűzifa még nem került kihelyezésre, mert a minisztérium azt mondta, ezt rendeletben kell szabályozni, ezért csak a februári testületi ülésen tudnak erről dönteni a képviselők.
Legfontosabb feladat a város hitelmentességének megtartása és – bár sok önkormányzat kényszerül kivetni a kormány forráselvonásai miatt – a különböző különadók féken tartása. A Jobbik nem szeretne ebadót, ingatlan adót meg a jóég tudja még milyen adót. Remélik Szoboszlón nem lesz ezekre szükség, bár előreláthatóan a 2012-es költségvetés nagyon szűkös lesz.

Hozzászólások   

 
+5 #188 Zsolt@admin 2012-04-24 10:35
Tisztelt Olvasók!
Ehhez a cikkhez több hozzászólást nem fogadunk.
 
 
+6 #187 Guest 2012-04-22 18:27
Alice Cooper egyszer azt mondta, hogy ha megkarcoltok kibuggyan belőlem a mocsok. andar ha megszólal a száján ömlik ki a fekália.
 
 
+7 #186 Guest 2012-04-22 18:10
Andar, még hogy te vagy a sátán?

Hogyne, te kis senki. :P Csak szeretnéd.
 
 
+9 #185 ubi40 2012-04-22 15:30
Andart nem utálni kell hanem szánni,mert képtelen megbékélni magával és a világgal.Ő gyűlől,de képtelen elfogadni,hogy őt és az elveit egyesek nem tolerálják.Ő egy"netféreg"ak it az éltet,hogy különböző oldalakra bepiszkoljon,rá gjon és bomlasszon. :-x
 
 
-12 #184 Guest 2012-04-22 11:00
Sátán meg nincs is...
Ha van, akkor az én vagyok. (Szerintetek.)
 
 
-12 #183 Guest 2012-04-22 10:58
Ez nem vita fiúkák, lyánkák!
Ez egyoldalú kinyilvánítás, részetekről. Szánalmas ahogy el akarjátok terelni a hozzászólásokat az ordas eszméitekkel kapcsolatban. Azoknak az embereknek is megvan az okuk arra, hogy ott vannak ahol és úgy ahogy. Ha más nem is akkor a taníttatásuk hiánya. És nem a ti nemzeti szocialista elvrendszeretek től fognak mássá válni. Attól csak többen lesznek és az olyan közegből válnak ki a legjobb nemzetvezető testvérek. Azután igazából lesz@rják azt, hogy ki milyen származású, ki hogyan volt üldöztetve, ki milyen ideológiai, vallási beállítottságú. Ők másban fognak hinni és másra törekednek. Van kitől tanulni. Fidesz-Jobbik páros, mily gyönyörű eszmék és megoldások.
 
 
+11 #182 Guest 2012-04-22 09:32
Te nem vagy normális andar, Troll leírt egy problémát a Hősök terétől és az ottani áldatlan állapotokról. Belehalnál ha egyszer nem kevernéd bele a magyarság iránti ellenszenvedet egy vitába?
 
 
+9 #181 Guest 2012-04-22 09:04
Te hitvány és gyűlölködő andar.

Kit érdekel, hogy tagja vagy e bármilyen egyháznak? Gondolod, ha református lennél jobban kedvelnénk, vagy ha izraelita, akkor meg gyűlölnék? Mit tudsz te rólunk, meg a világról te ostoba. Te szabadon gondolkodó "zseni" vagy, hogyne. Szabadon gondolkodsz minden érték és erkölcs nélkül. Legalja világkép, legalja gondolkodás, sátáni indíttatás, romlás, károkozás, tagadás, ezek vagytok ti. Előre tudom, hogy miről, mit gondolsz, mert egysíkú, primitív és hazug, a velejéig romlott a te "gyönyörű nyitott és szabad világod".

Szóval benned "zsigeri gyűlölet" van. Gratulálok. Ismerjük. Teljesen megértelek. Hiszen tudod hogy nekünk van igazunk. Csakhogy ez nagyon nem tetszik neked, és félsz. Semmit sem tehetsz az igazság, a mi igazunk ellen, maximum hazudhatsz, és ahogyan te magad is bevallottad gyűlölködhetsz, de végig tudod, hogy nincsen igazad, ezért gyűlölsz, mert neked nem marad más, csak a gyűlölet.

Mi nem gyűlölünk titeket. Mi undorodunk tőletek, és védekezünk ellenetek, ahogyan a többi kártevő ellen is szükséges.
 
 
-12 #180 Guest 2012-04-21 13:23
Idesüss troll és a hozzád hasonló gondolkodású zember.
Nem írhatok semmi építőt azokról a gondolatokról és dolgokról amit ti értékesnek tartotok. Már korábban is leírtam ezért ismétlésbe kell bocsátkoznom. Nem vagyok egyetlen egyháznak és vallásnak sem a tagja, sem a híve. A gondolkodásom szabad és zsigeri gyűlölet van bennem a jobbik által hangoztatott elvekkel szemben. Nem tudom megállni és nem is akarom megállni, hogy ennek kapcsán írjak. Én titeket nem gyűlöllek mint embereket, de azt ahogy a világról gondolkodtok azt igen és ennek hangot is adok.
 
 
+7 #179 Guest 2012-04-20 12:16
valaki11 az a közösségrombolá s, hogy egy ember leírja mi a gond sok lakos szerint? Attól, hogy jó liberális módjára tele ****játok a beszélgetést oda nem illő dolgokkal, még neki van igaza.
andar végre mondasz valami építőt is? Irigylésre méltó lelkivilágod lehet, hisz csak mocskolódni és gúnyolódni tudsz, mondhatni morális és erkölcsi tartásod eléggé gyenge.
 
 
-9 #178 Guest 2012-04-20 08:46
Troll! Te ilyen aktív közösségromboló szereped miatt kaptad ezt a nevet?
 
 
+7 #177 Guest 2012-04-20 06:39
Ja ja, meg macesz gombóc gyár andarnak.
 
 
-9 #176 Guest 2012-04-19 21:29
Na te okos troll!
A te lelkeden szárad! Államosítják a fürdőket Mo-n. Te vagy hát az ötletgazda! Szégyeld magad. Amúgy meg emberekről úgy írni ahogy írsz az súrolja a bűncselekmény határát. Tóth Attila tudja!
Nos meg van a feladat a joobbikotoknak. Ide az ipart! Szólítsátok fel a zönkormányzatot , hogy ne sz@rakodjon tovább! Engedjék betelepülni a tudás alapú fejlesztéseket. Lehetne itt pl sámán oktatás... alap, közép felső fok. Bocs a felső fok az Dobogókő.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)