Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Suli – Buli

13Akik rendszeresen olvassák a Színest, találkozhattak már úti beszámolókkal, melyet diákok írtak iskolai kirándulásról számunkra. Örülünk a lelkesedésnek és szurkolunk minden kezdeményezésnek, mely írói, újságírói, tudósítói álmokat dédelget. Írni jó és bár nem egyszerű mutatvány, próbálkozni kell! Gratulálunk az Erdélyi kiránduláshoz, minden vonatkozásban és különösen köszönjük a képes beszámolót! A következő részben Fazekas Panna mesél az Agárdi Lajos tanár úr által pályázott és szervezett kirándulásról.

Erdélyi kirándulás

 

2011.10.10-én 7 órakor elindult Nagyhegyesről a 22 hetedik osztályos tanuló és a három kísérő Vámosgálfalva testvértelepülésünkre. Szerencsére a mi osztályunk nyerte a Határtalanul pályázatot, ezért az utazás ingyenes volt számunkra.

01Mikor elindultunk közölték velünk, hogy megállunk Nagyváradon, a Királyhágónál, Csucsán, Körösfőn, és Kolozsváron. Elvarázsolt minket a gyönyörű táj és a városok szépsége. Az esti órákban megérkeztünk Vámosgálfalvára. Lepakoltunk a tornateremben, elmentünk vacsorázni ahol nagyon finom étellel vártak minket.

05A második napon reggel nem túl kipihenten, de felébredtünk, elmentünk reggelizni. Utána látogatást tettünk a helyi iskolában, fát ültettünk, elmentünk egy borászatba, ahol megkóstolhattuk a mustot. Délután túrázni mentünk, a nagyon kedves Vásárhelyi tanár úrral. Kicsit elfáradtunk, de azért maradt bennünk erő.

Szerdán még korábban keltünk, mert három városba: Medgyesre, Beredhalomra, és Segesvárra mentünk. Ezekben a városokban nagyon sok volt a látnivaló. Hazafelé voltunk Korondon, ahol mindenki azt vett, amit szeretett volna.

A negyedik napon az iskolában sport és műveltségi vetélkedőt tartottunk. Meglátogattuk az iskola névadójának, Fogarasi Sámuelnek a síremlékét. Az esti programon néptáncot is tanultunk. Vacsorára babgulyást főztek nekünk.

Pénteken szintén korán keltünk, mert Székelyudvarhelyre és Csíkszeredára kirándultunk. Megálltunk Petőfi Sándor síremlékénél ahol koszorúztunk is. Mikor hazaértünk és megvoltunk a vacsival is, a szokásos, kártyázások, beszélgetések, hülyéskedések következtek, de most nem olyan sokáig, mint a többi estén, mert reggel megint korán kellett kelnünk, sajnos indultunk haza.

02Az utolsó nap egy órával később keltünk, mint ahogy kellett volna, ezért mindenki kapkodott. Kis késéssel elindultunk hazafelé. Megálltunk Taraczkon, ahol kétszer kel fel a Nap, Tordán, ahol a sóbarlangot néztük meg, mert az idő zordra fordult és a hasadékba nem merészkedtünk be.

Útközben összefoglaltuk az egész hetet. Torda után megálltunk az Aranyos folyónál, de nem sokáig nézelődhettünk, mert egy medve haza zavart minket.

 

Köszönjük osztályfőnökünknek, hogy benevezett a pályázatra bennünket! Ezzel az úttal új ismereteket, gyönyörű emlékeket szereztünk, és az osztály jobban összekovácsolódott!

KÖSZÖNJÜK!!!

További fotók KÉPGALÉRIÁNKBAN!

 

Fazekas Panna 7/a

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)